ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φόνοι Καλογερόπουλου – Μαυρομιχάλη: Δύσκολο το έργο των ανακριτών – Πολλά τα ερωτηματικά και άλυτος, μέχρι στιγμής, ο γρίφος

Φόνοι Καλογερόπουλου – Μαυρομιχάλη: Δύσκολο το έργο των ανακριτών – Πολλά τα ερωτηματικά και άλυτος, μέχρι στιγμής, ο γρίφος

Αντιμέτωποι με ένα πολύ δύσκολο έργο βρίσκονται οι ανακριτές για τις υποθέσεις δολοφονίας, τόσο του Θανάση Καλογερόπουλου, όσο και του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ενώ πολλά είναι τα «ερωτηματικά», που κρατούν τον γρίφο τουλάχιστον μέχρι στιγμής, άλυτο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι στυγερές δολοφονίες του Θανάση Καλογερόπουλου και του Αλέξη Μαυρομιχάλη έχουν συγκλονίσει το Παγκύπριο, με τον κόσμο να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, για τις εξελίξεις ως προς την εξιχνίασή τους. Πιο κάτω παραθέτουμε τα τρία πιο σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με τις δύο υποθέσεις.

Ερώτημα 1: Συνδέονται οι δύο υποθέσεις;

Το μεγαλύτερο ερώτημα απ’ όλα, είναι το κατά πόσο οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους, αφού εκ πρώτης όψεως τα καίρια σημεία, ήταν παρόμοια.

Οι δύο δολοφονίες πραγματοποιήθηκαν μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, ενώ και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες γνώριζαν καλά τις κινήσεις των θυμάτων, δείχνοντας ότι είχαν μελετήσει τις κινήσεις τους, προτού πράξουν.

Ταυτόχρονα, και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες χρησιμοποίησαν κλεμμένα αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια εντοπίστηκαν καμένα από τις Αρχές. Να υπενθυμίσουμε ότι, ενώ στην υπόθεση του Θανάση Καλογερόπουλου βρέθηκαν εντός του οχήματος τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, στην περίπτωση του Αλέξη Μαυρομιχάλη, δεν έχει ακόμη αναφερθεί κατά πόσο το καμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στον Κοτσιάτη, ανήκει στους δράστες.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι, «η σύνδεση μεταξύ των δύο δολοφονιών θα ξεκαθαριστεί μόνο όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε διασύνδεση».

Ερώτημα 2: Ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών;

Δεύτερο αξιοσημείωτο ερώτημα, αποτελεί το κίνητρο των δραστών. Ποιοι ήταν οι λόγοι που θα οδηγούσαν τους δράστες στο έγκλημα; Πολλοί πιστεύουν ότι ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, άλλοι πιστεύουν ότι επρόκειτο για διαφωνίες και άλλοι θεωρούν ότι αφορούσε θέματα «δύναμης» και «κυριαρχίας», αφού και τα δύο θύματα ήταν πολύ γνωστά στην επαρχία τους.

Ερωτηθείς σχετικά με το κίνητρο, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι, «μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί το κίνητρο».

Ερώτημα 3: Ποιος τους ήθελε νεκρούς;

Τρίτο σημαντικό ερώτημα το οποίο συνδέεται κατ’ επέκταση με το δεύτερο, είναι το ποιος ήταν αυτός που τους ήθελε νεκρούς.

Ενώ αυτό είναι ένα ερώτημα που, προφανώς, δεν μπορεί ακόμη να απαντηθεί, οι Αρχές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες, ενώ ανακρίνουν πρόσωπα επί καθημερινής βάσεως για να «βρουν την άκρη του νήματος».

Μέχρι στιγμής, όσο αφορά την υπόθεση του Θανάση Καλογερόπουλου, οι Αρχές φαίνεται να συνεχίζουν να ψάχνουν τον συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, ο οποίος διακρίνεται σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα και η οποία παραλήφθηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Ταυτόχρονα, για την ίδια υπόθεση προς το παρόν έχουν γίνει δύο συλλήψεις προσώπων, οι οποίοι τελούν υπό οκταήμερη κράτηση και σχετίζονται με τη δολοφονία του Καλογερόπουλου, ηλικίας 44 και 41 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, η δολοφονία του Καλογερόπουλου φαίνεται πως σχεδιαζόταν τουλάχιστον δυο μήνες πριν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 44χρονος ύποπτος φαίνεται ότι γνώριζε προσωπικά τον Θανάση Καλογερόπουλο, τον οποίο και συνάντησε λίγες μέρες πριν πέσει νεκρός και μίλησαν για τζόγο, ενώ ήξερε για το δολοφονικό σχέδιο. Πληροφορία την οποία επιβεβαίωσε ο ύποπτος σε αστυνομικό κατά την ανάκριση.

Αυτή τη στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα από τεκμήρια που συλλέχθηκαν από τα υποστατικά των δύο υπόπτων.

Από την άλλη, η υπόθεση δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη (Αλεξούι), φαίνεται να είναι πολύ πιο περίπλοκη, αφού οι Αρχές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων, ενώ η ανακριτική ομάδα έλαβε ήδη καταθέσεις από αριθμό προσώπων του φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του θύματος.

Ο φόνος του Θανάση Καλογερόπουλου

Η πρώτη υπόθεση αφορά τον φόνο του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλο, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες κουκουλοφόρων το πρωί της Δευτέρας (30/10) ενώ βρισκόταν εντός του οχήματος του, σε χώρο στάθμευσης, στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας, στη Λεμεσό.

Ο 55χρονος βρισκόταν στην περιοχή για κολύμπι και προσπαθούσε να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του έξω από μπαράκι, όταν οι δράστες έφτασαν με όχημα στο σημείο και άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Ο Καλογερόπουλος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει με το όχημα του, το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω, όταν δέχθηκε νέους πυροβολισμούς, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Οι δράστες, που φαίνεται να ήταν δυο, εγκατέλειψαν τη σκηνή με το όχημα, το οποίο εντοπίστηκε να καίγεται λίγο αργότερα, στην περιοχή Γερμασόγειας, ενώ εντός του βρέθηκαν ένα πιστόλι και ένα αυτόματο στρατιωτικό τυφέκιο.

Ο φόνος του Αλέξη Μαυρομιχάλη

Λίγες ώρες αργότερα, διαπράχθηκε δεύτερη δολοφονία με θύμα τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, γνωστό και ως Αλεξούι, το βράδυ της Τρίτης (31/10).

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, ο οποίος βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στον δεύτερο όροφο, στην Ακρόπολη, δέχθηκε πυροβολισμούς.

Στη συνέχεια, είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σοβαρά τραυματισμένος και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top