Με τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν, Anwaar-ul-Haq Kakar, συναντήθηκε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στο περιθώριο της 16ης συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίαςστην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, Τασκένδη, όπου το ψευδοκράτος συμμετέχει ως παρατηρητής. Ο κ. Τατάρ ανέφερε στον Πακιστανό αξιωματούχο πως οι κόκκινες γραμμές των Τ/κ αφορούν την παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο και τις εγγυήσεις της Τουρκίας.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στη συνάντηση συζητήθηκαν «οι διμερείς σχέσεις» και ο κ. Τατάρ ενημέρωσε για την ιστορία του κυπριακού προβλήματος, το θέμα των διαπραγματεύσεων και «τα άδικα εμπάργκο που εφαρμόζονται ενάντια στον τ/κ λαό». Του ανέφερε επίσης, ότι περίπου 10.000 πολίτες «του αδελφού λαού του Πακιστάν» ζουν στο ψευδοκράτος και εξέφρασε την επιθυμία να ενισχυθούν οι στενοί δεσμοί και η συνεργασία με το Πακιστάν.
Οι 50χρονες διαπραγματεύσεις για την ομοσπονδία στην Κύπρο είχαν αρνητικά αποτελέσματα και ο τ/κ «λαός» δεν μπορεί να χάσει άλλο χρόνο, ανέφερε στον Πακιστανό Πρωθυπουργό ο κ. Τατάρ, εξηγώντας του την νέα πολιτική την οποία προβάλλει με την υποστήριξη της Τουρκίας.
Λύση στην Κύπρο μπορεί να επιτευχθεί "μόνο στη βάση δύο κρατών", δήλωσε ο Τατάρ, σημειώνοντας ότι το εξηγούν αυτό στα ΗΕ και σε όλους τους αξιωματούχους με τους οποίους έρχονται σε επικοινωνία.
Οι Τ/κ, είπε, είναι «ισότιμος λαός στο νησί, αλλά η ΕΕ αποδέχτηκε αδίκως μόνο τους Ε/κ ως μέλη». Πρόσθεσε ότι μια λύση "βασισμένη στη συνεργασία των δύο κρατών θα ήταν η καλύτερη λύση".
Κόκκινες γραμμές
Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε στον πακιστανό Πρωθυπουργό ότι "οι κόκκινες γραμμές του τ/κ 'λαού' είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού και οι εγγυήσεις της Τουρκίας και πως η σημασία αυτού αποδεικνύεται για άλλη μια φορά απ’ αυτό που συνέβη στη Γάζα, το οποίο είναι παρόμοιο με τις επιθέσεις και τις σφαγές που βίωσε ο τουρκοκυπριακός 'λαός'" όπως είπε, υποστηρίζοντας ότι αυτή η επίθεση (στη Γάζα) θύμισε στους Τ/κ το παρελθόν και εκφράζοντας την ελπίδα οι επιθέσεις που σκοτώνουν παιδιά Παλαιστινίων να τερματιστούν.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Πακιστανός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχουν πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς με τον «αδελφό τουρκοκυπριακό 'λαό'" και επεσήμανε τη σημασία της συμμετοχής του ψευδοκράτος σε διεθνείς οργανισμούς, εκφράζοντας την υποστήριξή του σε αυτό.
Ανέφερε πως Πακιστανοί πολίτες συμμετέχουν "στην εκπαίδευση και σε άλλους τομείς υπηρεσιών στα κατεχόμενα" και σημείωσε ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη «αμοιβαίων σχέσεων».
Αυτό που συνέβη στη Γάζα έχει μετατραπεί σε τραγωδία, ανέφερε ο κ. Kakar κι ευχήθηκε να τελειώσουν οι συνεχιζόμενες επιθέσεις σε παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους.
Συνάντηση με ΓΓ του ΟΙΣ
Ο Ερσίν Τατάρ είχε συνάντηση στην Τασκένδη και με τον ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, Khusrav Noziri.
Ο Τ/κ ηγέτης του επεσήμανε ότι οι χώρες μέλη και παρατηρητές στον οργανισμό αριθμούν ένα πληθυσμό πάνω από 500 εκατομύρια και υπογράμμισε τη σημασία που δίδει το ψευδοκράτους στις σχέσεις με τον ΟΙΣ. Επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις για το Κυπριακό και τη μορφή λύσης που επιθυμεί.
Ο κ. Noziri ανέφερε, όπως μεταδίδεται, ότι γνωρίζουναπό κοντά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Τ/κ και πως στηρίζουν "τη διεύρυνση των σχέσεων" του ψευδοκράτους με την διεθνή κοινότητα.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις