ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σκεπτικό της έφεσης της Εισαγγελίας για δικαίωση κουρεμένου καταθέτη

Το σκεπτικό της έφεσης της Εισαγγελίας για δικαίωση κουρεμένου καταθέτη

Έφεση θα καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ημερομηνίας 8 Νοεμβρίου 2023, όπως καταθέτης λάβει αποζημίωση για τις απώλειες που υπέστη εξαιτίας της απομείωσης των καταθέσεων («κούρεμα») στην Λαϊκή Τράπεζα το 2013, δυνάμει του περί «Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμο του 2013».

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία «η αγωγή καταχωρίστηκε εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας, της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η απόφαση εκδόθηκε κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η δικαστική απόφαση είναι η πρώτη που δικαιώνει ενάγοντα σε παρόμοιας φύσεως υπόθεση και αποκλίνει από όλες τις προηγούμενες αποφάσεις που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα, όπου παρόμοιες απαιτήσεις απορρίφθηκαν.

Η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, αφού μελέτησε την Απόφαση του Δικαστηρίου, έκρινε ότι αυτή πρέπει να εφεσιβληθεί και ήδη ομάδα λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας προετοιμάζει τη σύνταξη της έφεσης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top