ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικός πύραυλος έπληξε φορτηγό πλοίο Κύπριου εφοπλιστή - Νεκρός ο πλοίαρχος

Ρωσικός πύραυλος έπληξε φορτηγό πλοίο Κύπριου εφοπλιστή - Νεκρός ο πλοίαρχος

Ρωσικός πύραυλος έπληξε σήμερα το υπό σημαία Λιβερίας φορτηγό πλοίο, KMAX RULER, της Cyprus Sea Lines, του Κύπριου εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη, προέδρου της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

Tο πλήγμα πραγματοποιήθηκε κατά την είσοδό του πλοίου στο λιμάνι της Οδησσού με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του πλοιάρχου και τον τραυματισμό τριών μελών του πληρώματος και ενός λιμενικού, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ουκρανικές αρχές το πλοίο εβλήθη από πύραυλο τύπου Kh-31P τον οποίο εκτόξευσε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. Η εθνικότητα του πλοιάρχου δεν έγινε γνωστή, ενώ οι τρεις τραυματίες μέλη του πληρώματος είναι Φιλιππινέζοι.

Σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, το φορτηγό πλοίο επρόκειτο να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα με προορισμό την Κίνα και τόνισε ότι ο οποίος ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, έχουν σημειωθεί 21 ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας.

Στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε «άγνοια για το περιστατικό» και συμπλήρωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων.

Το πλοίο είναι ναυπήγησης του 2009, έχει μήκος 230 μέτρα και πλάτος 37 μέτρα, είναι χωρητικότητας 91.800 dwt και φέρει τον αριθμό ΙΜΟ 9436642.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top