ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναδιορίζεται δικαστής στο Δικαστήριο της ΕΕ ο Κ. Λυκούργος

Επαναδιορίζεται δικαστής στο Δικαστήριο της ΕΕ ο Κ. Λυκούργος

Τον επαναδιορισμό του Κύπριου δικαστή Κωνσταντίνου Λυκούργου στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) στο Λουξεμβούργο, αποφάσισε το Συμβούλιο της ΕΕ σε επίπεδο εκπροσώπων των κρατών μελών στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της ΕΕ διόρισε εκ νέου τους Κωνσταντίνο Λυκούργο και Jan Passer ως δικαστές στο Δικαστήριο της ΕΕ, ενώ ο Giovanni Pitruzzella διορίστηκε εκ νέου γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου.

Οι τρεις διορισμοί αφορούν τη θητεία που ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου του 2024 και λήγει στις 6 Οκτωβρίου του 2030, και γίνονται στο πλαίσιο της μερικής ανανέωσης της σύνθεσης του Δικαστηρίου το 2024.

Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, το ΔΕΕ αποτελείται από το Δικαστήριο και το Γενικό Δικαστήριο, και οι δικαστές και οι γενικοί εισαγγελείς διορίζονται από κοινού από τα κράτη μέλη, ύστερα από διαβούλευση με επιτροπή αρμόδια για γνωμοδότηση για την καταλληλότητα των υποψηφίων.

Ο κ. Λυκούργος διορίστηκε δικαστής στο ΔΕΕ στις 8 Οκτωβρίου 2014, και είναι ο Πρόεδρος του Τέταρτου Τμήματος από τις 8 Οκτωβρίου 2021.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top