ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πολίτες που συνέβαλαν στη διάσωση ανθρώπων τίμησε η Αστυνομία Κύπρου - Δείτε φωτογραφίες

Πολίτες που συνέβαλαν στη διάσωση ανθρώπων τίμησε η Αστυνομία Κύπρου - Δείτε φωτογραφίες

Πολίτες που κατά τα τελευταία χρόνια συνέβαλαν στη διάσωση ανθρώπινων ζωών ή συνεργάστηκαν με την Αστυνομία για τη διατήρηση της έννομης τάξης βράβευσε σε ειδική τελετή η Αστυνομία.

Κατά τη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, τιμήθηκαν συνολικά 105 Πολίτες, Οργανισμοί και Εταιρείες, που ο καθένας με το δικό του τρόπο, συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας στη διάσωση ανθρώπινων ζωών και τη διατήρηση της έννομης τάξης είτε βοηθώντας στη σύλληψη δραστών εγκλημάτων, είτε παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια, είτε προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για τη διεξαγωγή ενημερωτικών εκστρατειών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.

Κατά την εκδήλωση δόθηκε στη σύζυγο και οικογένεια του εκλιπόντος μέλους της Αστυνομίας, Πέτρου Ελευθερίου, Λοχία 2696, το μετάλλιο ανδραγαθίας, ως απόδοση τιμής προς το μέλος της Αστυνομίας που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, στις 22 Σεπτεμβρίου, 2023.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και κοινού, στον αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών.

«Το γεγονός», σημείωσε η Υπουργός «ότι τα τελευταία χρόνια βραβεύονται όλο και περισσότεροι εθελοντές πολίτες που συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας αποδεικνύει ότι αυτή η συνεργασία μεταξύ της Αστυνομίας και των πολιτών έχει πλέον εδραιωθεί», για να προσθέσει ότι η συνεργασία αυτή «έχει αναμφίβολα καταδείξει πολύ θετικά αποτελέσματα».

Η κ. Κουκίδη – Προκοπίου, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους βραβευθέντες εκ μέρους της πολιτείας, τονίζοντας ωστόσο ότι η καλύτερη ηθική αμοιβή για αυτούς είναι οι δράσεις και οι πράξεις τους να αφυπνίσουν και να ενισχύσουν την κοινωνία μας αποτελώντας παραδείγματα προς μίμηση.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, επίσης εξέφρασε ευχαριστίες, σεβασμό και εκτίμηση, προς τα τιμώμενα πρόσωπα, απευθύνοντας χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. «Υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα πλαίσια και την κρίσιμη στιγμή, τολμούν να δράσουν και να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στον συνάνθρωπό τους. Με τις πρωτοβουλίες και τις πράξεις τους επιτυγχάνουν να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους, να διακριθούν και εκδηλώσουν τον ανθρωπισμό τους», τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου. «Αυτό ακριβώς έχετε κάνει όλοι εσείς που βρίσκεστε σήμερα μαζί μας», είπε αναφερόμενος στα τιμώμενα πρόσωπα.

«Όπως ακριβώς εσείς στηρίζετε αδιάλειπτα τον τομέα της αστυνόμευσης και προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο, έτσι και εμείς καταβάλλουμε το άπαν των δυνάμεών μας, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας σε ότι αφορά στη διατήρηση των υψηλών επιπέδων δημόσιας τάξης και ασφάλειας στον τόπο μας», διαβεβαίωσε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του και απευθυνόμενος προς τα τιμώμενα πρόσωπα ο Αρχηγός Αστυνομίας.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμόΑυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top