ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο του Ισλαμικού Τζιχάντ με ομήρους μία ηλικιωμένη και έναν ανήλικο - «Ψυχολογική τρομοκρατία του χειρίστου είδους» λέει το Ισραήλ

Βίντεο του Ισλαμικού Τζιχάντ με ομήρους μία ηλικιωμένη και έναν ανήλικο - «Ψυχολογική τρομοκρατία του χειρίστου είδους» λέει το Ισραήλ

«Ψυχολογική τρομοκρατία του χειρίστου είδους» χαρακτήρισε το Ισραήλ βίντεο του Ισλαμικού Τζιχάντ με ομήρους. Το βίντεο δείχνει δύο Ισραηλινούς ομήρους, μία 70χρονη γυναίκα και έναν έφηβο, που φέρονται να κρατούνται στη Γάζα.

Το Ισραήλ αποκάλεσε «ψυχολογική τρομοκρατία του χειρίστου είδους» τη δημοσιοποίηση νωρίτερα από τον παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ ενός βίντεο που δείχνει δύο Ισραηλινούς ομήρους: μία 70χρονη γυναίκα και έναν έφηβο. Και οι δύο, σύμφωνα με την τρομοκρατική οργάνωση, βρίσκονται στη Γάζα.

Πρόκειται για «ψυχολογική τρομοκρατία του χειρίστου είδους», κατήγγελλε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Ρίτσαρντ Χεχτ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε αυτό το βίντεο, προβάλλοντας ένα στιγμιότυπο.

Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ, γνωστός ως Αμπού Χάμζα, δήλωσε στο βίντεο αυτό ότι η οργάνωσή του κρατά, επίσης, ομήρους χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Στο βίντεο, οι δύο όμηροι εκφράζουν την επιθυμία να απελευθερωθούν γρήγορα για να ξαναβρεθούν με τους συγγενείς τους και επικρίνουν τη διαχείριση της κρίσης από τον πρωθυπουργό Μπενιάμιν Νετανιάχου.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο με τους Ισραηλινούς ομήρους του Ισλαμικού Τζιχάντ:

 

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν 240 άνθρωποι, Ισραηλινοί αλλά και ξένοι πολίτες, απήχθησαν κατά την σφαγιαστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς. Η στρατιωτική πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης δηλώνει ότι κρατά σχεδόν 200.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ για τους 2 ομήρους που φαίνονται στο βίντεο 

Ο εκπρόσωπος, γνωστός ως Αμπού Χάμζα, ανακοίνωσε ότι ο Ισλαμικός Τζιχάντ είναι έτοιμος να απελευθερώσει την 70χρονη «για λόγους ανθρωπιστικούς και υγείας». «Δεν μπορούμε πλέον να της δίνουμε τη φροντίδα που χρειάζεται λόγω της έλλειψης καυσίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και των βασικών μέσων επιβίωσης».

Όσον αφορά τον έφηβο, η τρομοκρατική οργάνωση δηλώνει διατεθειμένη να τον απελευθερώσει «για ανθρωπιστικούς λόγους και λόγω της ηλικίας του, παρότι οι φυλακές του κατακτητή είναι γεμάτες από παιδιά» Παλαιστινίων.

«Σημαντικά τα βίντεο με τους δύο ομήρους»

Το Ισραήλ χαρακτήρισε σημαντικό σημάδι ζωής, τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί στο αν εκτιμά πως θα αφεθούν ελεύθεροι, λέγοντας ότι εάν το έκανε αυτό, θα ήταν σαν να παίζει τον «ψυχολογικό πόλεμο» των απαγωγέων.

«Αυτό είναι ένα σημάδι ζωής, και είναι σημαντικό», δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, όταν ρωτήθηκε για την ηλικιωμένη γυναίκα και το αγόρι που κρατούνται από την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ.

«Θα αγνοήσω, επί του παρόντος, το θέμα της απελευθέρωσής τους… Θα είμαστε οι πρώτοι που θα ενημερώσουμε τις οικογένειες πριν συμβεί οτιδήποτε».

Πηγή: newsit.r

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top