ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πεθαίνουν μωρά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, δεν έχει ρεύμα και καύσιμα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πεθαίνουν μωρά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, δεν έχει ρεύμα και καύσιμα

Σε καθημερινά όλο και περισσότερο δεινή θέση είναι ασθενείς και προσωπικό στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη Γάζα, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο των μαχών μεταξύ των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) και της Χαμάς.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ένα νεογέννητο μωρό πέθανε και δεκάδες άλλα κινδυνεύουν γιατί το νοσοκομείο, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Εν τω μεταξύ, τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν πλησιάσει το νοσοκομείο, το οποίο, σύμφωνα με το Ισραήλ, αποτελεί κέντρο διοίκησης της Χαμάς. Οι μάχες, προσθέτει το Sky News, κοντά στο νοσοκομείο και σε άλλες περιοχές της βόρειας Γάζας έχουν ενταθεί και οι προμήθειες έχουν εξαντληθεί.

Εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας στη Γάζα δήλωσε ότι ένα νεογέννητο μωρό πέθανε σε θερμοκοιτίδα, όταν ξέμεινε από καύσιμα και δεν λειτουργούσε. Το νοσοκομείο, σε κάθε περίπτωση, αναγκάστηκε να αναστείλει όλες τις εργασίες.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των νοσοκομείων της Γάζας δεκάδες άλλα μωρά κινδυνεύουν. «Υπάρχουν 39 βρέφη τώρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, ένα από αυτά πέθανε πριν από λίγα λεπτά και τα υπόλοιπα παλεύουν με τον θάνατο», δήλωσε ο δρ Μοχάμεντ Ζακούτ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «υπάρχουν και άλλοι 40 τραυματίες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, χάσαμε έναν από αυτούς την πρώτη ώρα της διακοπής ρεύματος. «Κανείς δεν μπορεί να μπει ή να βγει από το νοσοκομείο Σίφα, επομένως οι τραυματίες εκτός του νοσοκομείου δεν θα βρουν μέρος για να νοσηλευτούν», λέει ακόμη.

Οι εγκαταστάσεις εξακολουθούν να φιλοξενούν χιλιάδες ασθενείς καθώς και ανθρώπους που αναζήτησαν καταφύγιο εκεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Το Ισραήλ, από την πλευρά του, θεωρεί ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ασθενείς και προσωπικό ως ασπίδες για τις εγκαταστάσεις της που είναι βαθιά κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει εξάλλου ότι την ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά σε αμάχους στη Γάζα φέρει η Χαμάς.

Ο Μοχάμεντ αμπού Σελμία, διευθυντής του νοσοκομείου, δήλωσε και αυτός ότι «δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ιατρικές συσκευές σταμάτησαν. Οι ασθενείς, ιδίως αυτοί που βρίσκονται στην εντατική, άρχισαν να πεθαίνουν». Τα ισραηλινά στρατεύματα «πυροβολούν οποιονδήποτε έξω ή μέσα στο νοσοκομείο» και έχουν εμποδίσει την κυκλοφορία μεταξύ των κτιρίων του συγκροτήματος.

Την Παρασκευή, αξιωματούχοι στη Γάζας δήλωσαν ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν έπεσε πύραυλος σε αυλή του νοσοκομείου. Ο στρατός του Ισραήλ απέδωσε την έκρηξη σε βλήμα που εκτοξεύθηκε λανθασμένα από τη Γάζα και έπληξε το νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top