ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: «Κλείδωσαν» οι προτάσεις για το Καταστατικό Συνέδριο της 26ης Νοεμβρίου

ΑΚΕΛ: «Κλείδωσαν» οι προτάσεις για το Καταστατικό Συνέδριο της 26ης Νοεμβρίου

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ολοκλήρωσε σήμερα τη συζήτηση για τις καταστατικές και κανονιστικές αλλαγές και οριστικοποίησε τις προτάσεις που θα τεθούν ενώπιον του Καταστατικού Συνεδρίου της 26ης Νοεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μετά από τον πλατύ δημοκρατικό διάλογο που διεξήχθη τις προηγούμενες εβδομάδες ανάμεσα στα χιλιάδες μέλη του Κόμματος, τα οποία με μεγάλη πλειοψηφία στηρίζουν το πνεύμα και τους στόχους των αλλαγών.

«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με τις δομές, τη λειτουργία και τις διαδικασίες του Κόμματος και αφορούν ζητήματα όπως η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής, η διαδικασία εκλογής του Γενικού Γραμματέα, η διαδικασία επιλογής υποψηφίου/ας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το όριο θητειών των βουλευτών/ευρωβουλευτών, το ασυμβίβαστο ορισμένων κομματικών θέσεων με δημόσια αξιώματα, αλλαγές στην κομματική οργανωτική δομή επαρχιακά και περιφερειακά και ακόμα περισσότερη διαφάνεια και έλεγχο στα οικονομικά του Κόμματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτή η συλλογική και δημοκρατική διαδικασία θα κορυφωθεί με το Καταστατικό Συνέδριο της 26ης Νοεμβρίου 2023 το οποίο θα συζητήσει τις προτάσεις που τίθενται από την Κεντρική Επιτροπή καθώς και όποιες άλλες τεθούν από τους συνέδρους και ακολούθως, θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Το ΑΚΕΛ πορεύεται προς αυτό τον σταθμό με αισιοδοξία και ενότητα γιατί έτσι θα καταστεί το ίδιο το Κόμμα πιο δημοκρατικό και ανοικτό στα χιλιάδες μέλη του, πιο εξωστρεφές στην ευρύτερη Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο, πιο αποτελεσματικό στις αποφάσεις και στην καθημερινή δράση του», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της ΟμόνοιαςΜέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top