ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: «Κλείδωσαν» οι προτάσεις για το Καταστατικό Συνέδριο της 26ης Νοεμβρίου

ΑΚΕΛ: «Κλείδωσαν» οι προτάσεις για το Καταστατικό Συνέδριο της 26ης Νοεμβρίου

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ολοκλήρωσε σήμερα τη συζήτηση για τις καταστατικές και κανονιστικές αλλαγές και οριστικοποίησε τις προτάσεις που θα τεθούν ενώπιον του Καταστατικού Συνεδρίου της 26ης Νοεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μετά από τον πλατύ δημοκρατικό διάλογο που διεξήχθη τις προηγούμενες εβδομάδες ανάμεσα στα χιλιάδες μέλη του Κόμματος, τα οποία με μεγάλη πλειοψηφία στηρίζουν το πνεύμα και τους στόχους των αλλαγών.

«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με τις δομές, τη λειτουργία και τις διαδικασίες του Κόμματος και αφορούν ζητήματα όπως η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής, η διαδικασία εκλογής του Γενικού Γραμματέα, η διαδικασία επιλογής υποψηφίου/ας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το όριο θητειών των βουλευτών/ευρωβουλευτών, το ασυμβίβαστο ορισμένων κομματικών θέσεων με δημόσια αξιώματα, αλλαγές στην κομματική οργανωτική δομή επαρχιακά και περιφερειακά και ακόμα περισσότερη διαφάνεια και έλεγχο στα οικονομικά του Κόμματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτή η συλλογική και δημοκρατική διαδικασία θα κορυφωθεί με το Καταστατικό Συνέδριο της 26ης Νοεμβρίου 2023 το οποίο θα συζητήσει τις προτάσεις που τίθενται από την Κεντρική Επιτροπή καθώς και όποιες άλλες τεθούν από τους συνέδρους και ακολούθως, θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Το ΑΚΕΛ πορεύεται προς αυτό τον σταθμό με αισιοδοξία και ενότητα γιατί έτσι θα καταστεί το ίδιο το Κόμμα πιο δημοκρατικό και ανοικτό στα χιλιάδες μέλη του, πιο εξωστρεφές στην ευρύτερη Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο, πιο αποτελεσματικό στις αποφάσεις και στην καθημερινή δράση του», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top