ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: «Η Χαμάς αρνήθηκε την προσφορά του Ισραήλ για καύσιμα στο Αλ Σίφα»

Νετανιάχου: «Η Χαμάς αρνήθηκε την προσφορά του Ισραήλ για καύσιμα στο Αλ Σίφα»

Συνεχίζεται ο «πόλεμος στα νοσοκομεία» από το Ισραήλ στη Γάζα με τις ΙDF να υποστηρίζουν ότι εκεί κρύβονται μαχητές της Χαμάς, κάτι το οποίο αρνούνται κατηγορηματικά γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό που επιχειρούν κάτω από αδιανόητες συνθήκες για να σώσουν από νεογέννητα μωρά μέχρι ασθενείς και τραυματίες.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι έχασε την επικοινωνία με το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα. Τουλάχιστον 11.078 είναι οι νεκροί στη Γάζα.

Νετανιάχου: Η Χαμάς αρνήθηκε την προσφορά του Ισραήλ για καύσιμα στο Αλ Σίφα

Η Χαμάς αρνήθηκε την προσφορά του Ισραήλ να τροφοδοτήσει με καύσιμα το νοσοκομείο Αλ Σίφα, που βομβαρδίζεται ανηλεώς, υποστήριξε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το νοσοκομείο, που είναι το μεγαλύτερο στη Γάζα, ανέστειλε χθες τη λειτουργία του αφού η τελευταία του γεννήτρια ξέμεινε από καύσιμα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας υπό την ηγεσία της Χαμάς.

«Μόλις προσφέραμε στο νοσοκομείο Σίφα τα καύσιμα, τα αρνήθηκαν» είπε ο Νετανιάχου.

Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ, σοβαρός τραυματισμός έξι πολιτών

Επίθεση με αντιαρματικά πυρά εξαπέλυσε σήμερα στη 1 η ώρα το μεσημέρι τοπική ώρα η οργάνωση Χεζμπολάχ κατά του ισραηλινού οικισμού Ντοβέβ, στην μεθόριο Ισραήλ-Λιβάνου, τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι Ισραηλινούς πολίτες, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Τα πυρά της Χεζμπολάχ έβαλαν κατά τριών ΙΧ ισραηλινών οχημάτων, στα οποία επέβαιναν εργαζόμενοι της ισραηλινής εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, συνοδευόμενα από οχήματα του στρατού, προκειμένου να προβούν σε εργασίες αποκατάστασης του ηλεκτρικού δικτύου.

Ο οικισμός Ντοβέβ έχει ήδη εκκενωθεί από τους κατοίκους του τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, ωστόσο εκεί παρέμεινε η ένοπλη συντεταγμένη ομάδα των κατοίκων του, η οποία έχει ενισχυθεί από δυνάμεις του στρατού.

Χθες βράδυ, ο ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, ανταπαντώντας στο διάγγελμα που εκφώνησε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, στο οποίο έκανε λόγο για ενίσχυση του αξιόμαχου των δυνάμεών της οργάνωσης, προειδοποίησε την λιβανική οργάνωση ότι «εάν διαπράξει ένα λάθος, τότε όσα έχουμε κάνει στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός μπορεί να κάνει τα ίδια και στην Βυρητό».

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top