ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόβλημα με εκθετική αύξηση μεταναστών από Συρία και Λίβανο - «Η ΚΔ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη»

Πρόβλημα με εκθετική αύξηση μεταναστών από Συρία και Λίβανο - «Η ΚΔ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη»

Διπλασιασμός στις αφίξεις προσφύγων από Συρία και Λίβανο, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, λόγω της σύρραξης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Ιωάννου ανέφερε ότι εξαιτίας της μεγάλης αύξησης, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα, τα οποία έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σημείωσε ότι η Κύπρος έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επαναξιολόγηση της κατάστασης όσον αφορά τα επίπεδα ασφάλειας στη Συρία. Στην περίπτωση κάποιες περιοχές στη γειτονική χώρα κριθούν ως ασφαλείς, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για επαναπροώθηση παράτυπων μεταναστών στη στη Συρία.

Ο κύριος Ιωάννου επανέλαβε ότι, η Λευκωσία θα ζητήσει από τις Βρυξέλλες, όπως η Φρόντεξ αναλάβει ενεργό ρόλο στη φύλαξη των συνόρων, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν περαιτέρω οι παράνομες αφίξεις δια θαλάσσης, από Συρία και Λίβανο.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης της Ελλάδας, προκειμένου να τον ενημερώσει για πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει η Κυπριακή Δημοκρατία, οι οποίες τη φέρνουν στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο κομμάτι των επιστροφών.

Πηγή: riknews.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top