ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσπαθούν να μας πείσουν για ανάπτυξη με 40% ανεργία στους νέους!

Προσπαθούν να μας πείσουν για ανάπτυξη με 40% ανεργία στους νέους!

50.000 θέσεις εργασίες χάθηκαν μεταξύ 2012-2014

Μπορεί οι κυβερνώντες να χαριεντίζονται στα κανάλια για τα επιτεύγματα τους στην οικονομία, όμως υπάρχουν αριθμοί και στοιχεία, τα οποία είναι πραγματικά αμείλικτα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης», 240.000 άνθρωποι ή το 27,8% κατά το 2014, ζούσαν με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Βαρύ τίμημα πληρώνουν οι γυναίκες στις οποίες το εν λόγω ποσοστό έφτασε το 2013 στο 28,8% και στους άντρες το 27,5%.

Παράλληλα, η μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν το 50% των εγγεγραμμένων ανέργων.

Την κρίση φαίνεται ότι την νιώθουν καλά στο πετσί τους ιδιαίτερα οι νέοι στους οποίους η ανεργία κυμαίνεται κοντά στο 40% σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ε.Ε., ο οποίος για το 2013 ήταν 23,4%.  

Πρωτιά φαίνεται να έχει η Κύπρος και στην μείωση απασχόλησης με 5,1% σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε., που κινήθηκε στο 0,4%

Τέλος, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου κατά την περίοδο 2012-2014, 50.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν.

Με άλλα λόγια, η πραγματική οικονομία νοσεί σοβαρά.. όμως δεν συντρέχει λόγος να ανησυχείτε, αφού όπως διαλαλούν τα διάφορα παπαγαλάκια ήρθε η ανάπτυξη…

Τάσος Χριστοδούλου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top