ΠΑΣΥΝΟ: Καταγγέλλει επίθεση κατά νοσηλευτών σε θεραπευτική μονάδα - Ζητά διεξαγωγή έρευνας

ΠΑΣΥΝΟ: Καταγγέλλει επίθεση κατά νοσηλευτών σε θεραπευτική μονάδα - Ζητά διεξαγωγή έρευνας

Επίθεση θεραπευόμενου κατά νοσηλευτικού προσωπικού, που εργάζεται σε θεραπευτική μονάδα για την αντιμετώπιση του εθισμού στα οπιοειδή, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΝΟ και ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό, ενώ καλεί τον ΟΚΥπΥ και τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, που εξέδωσε σήμερα, «η συντεχνία δεν θα αποδεχθεί ξανά προπηλακισμούς, απειλές και βίαιη συμπεριφορά κατά μελών του νοσηλευτικού προσωπικού».

Προσθέτει πως «είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, υπό οποιαδήποτε κατάσταση βρίσκεται ένας θεραπευόμενος, να απειλεί τη σωματική και ψυχική υγεία μελών του νοσηλευτικού προσωπικού».

Η ΠΑΣΥΝΟ επαναλαμβάνει πως «έχει προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις απειλές που δέχονται νοσηλευτές/νοσηλεύτριες σε τέτοιες Μονάδες, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά προς το νοσηλευτικό προσωπικό που φροντίζει για τη μείωση της σωματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής δυσλειτουργίας που συνοδεύει τον εθισμό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σαφές μήνυμα Λετυμπιώτη: Με εποικοδομητικές προτάσεις στη συνάντηση της 24ης Φεβρουαρίου - Βίντεο

Σαφές μήνυμα Λετυμπιώτη: Με εποικοδομητικές προτάσεις στη συνάντηση της 24ης Φεβρουαρίου - Βίντεο

Μιλώντας στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα» του ΡΙΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να χάνεται πολύτιμος χρόνος», ούτε να παρατείνεται.

BEST OF TOTHEMAONLINE