Έτοιμο να εκραγεί το ηφαίστειο στην Ισλανδία - Πυκνοί καπνοί βγαίνουν μέσα από τα ρήγματα

Έτοιμο να εκραγεί το ηφαίστειο στην Ισλανδία - Πυκνοί καπνοί βγαίνουν μέσα από τα ρήγματα

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Γκρίνταβικ της Ισλανδίας, καθώς οι αρχές περιμένουν ανά πάσα στιγμή μάγμα από το ηφαίστειο να αρχίσει να ξεχύνεται στους δρόμους της πόλης από τις μεγάλες ρωγμές.

Το Σαββατοκύριακο περίπου 4.000 πολίτες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη της Ισλανδίας, λόγω του ηφαιστείου, καθώς οι ρωγμές που έχουν εμφανιστεί στους δρόμους της πόλης μεγαλώνουν και επεκτείνονται.

Πυκνοί καπνοί βγαίνουν από τα ρήγματα, ενώ χιλιάδες σεισμοί πλήττουν την περιοχή.

Το μάγμα θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να φθάσει στην επιφάνεια και πιθανόν να πλήξει μια παράκτια πόλη και έναν σταθμό γεωθερμικής ενέργειας.

«Νιώθουμε αυτήν την τεράστια αβεβαιότητα τώρα. Θα σημειωθεί έκρηξη και εάν αυτό συμβεί, τί είδους ζημιά θα προκαλέσει», δήλωσε ο Μάθιου Τζέιμς Ρόμπερτς, διευθυντής του τμήματος ερευνών της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ισλανδίας.

 

Οι εικόνες και τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE