ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕ για Cyprus Confidential: «Θα υπάρξει άμεση τοποθέτηση και διερεύνηση αν καταστεί ανάγκη»

ΚΕ για Cyprus Confidential: «Θα υπάρξει άμεση τοποθέτηση και διερεύνηση αν καταστεί ανάγκη»

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια χώρα αξιόπιστη, με ένα αξιόπιστο χρηματοπιστωτικό σύστημα, δήλωσε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι αυτή την αξιοπιστία θα συνεχίσει η Κυβέρνηση να τη διατηρεί.

Κληθείς, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του, στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τα ΜΜΕ, να σχολιάσει το δημοσίευμα που αναφέρεται σε δημοσιοποίηση έρευνας σήμερα το απόγευμα, για την Κύπρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έχουμε δει τα δημοσιεύματα. Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει θωρακιστεί. Το λέμε αυτό με βεβαιότητα, αυτοπεποίθηση και σιγουριά, διότι ξέρουμε το πλαίσιο που έχει πλέον η χώρα μας και που εφαρμόζει».

Σημείωσε ότι έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη την προηγούμενη βδομάδα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για παρακολούθηση υλοποίησης των τελευταίων μέτρων που η διακυβέρνησή του Προέδρου Χριστοδουλίδη έχει πάρει, «και θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε ακόμα περισσότερο και το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και την αξιοπιστία της χώρας μας, η οποία καταδεικνύεται και από τις εκθέσεις της Moneyval και τις αξιολογήσεις της οικονομίας μας».

«Θα δούμε τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν το απόγευμα, θα υπάρξει άμεση τοποθέτηση από πλευράς Κυβέρνησης και η όποια διερεύνηση αν καταστεί ανάγκη», πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι είναι ξεκάθαρα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και τον τελευταίο χρόνο και τα προηγούμενα χρόνια και είναι σχετικές και οι τοποθετήσεις των Κυβερνήσεων ΗΠΑ και ΗΒ ως προς την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την άμεση ανταπόκριση της αναφορικά με τις κυρώσεις.

«Έχουμε τη βεβαιότητα ότι σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια χώρα αξιόπιστη, με ένα αξιόπιστο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενδεχομένως με ένα από τα πιο αυστηρά πλαίσια τα οποία την περιβάλλουν και αυτή την αξιοπιστία θα συνεχίσουμε να τη διατηρούμε. Η ανοχή σε ζητήματα καταπολέμησης βρώμικου χρήματος ή παράκαμψης κυρώσεων είναι μηδενική και θα συνεχίσει να είναι μηδενική», είπε ο κ. Λετυμπιώτης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η συνάντηση της προηγουμένης εβδομάδας ήταν για να προληφθεί κάποιο δημοσίευμα, ο κ. Λετυμπιώτης απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι η συνάντηση ήταν σε συνέχεια των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου τον Ιούνιο του 2023, που στοχεύουν στην πιο ενισχυμένη, αποτελεσματική εφαρμογή των κυρώσεων. Ήταν μια καθορισμένη σύσκεψη και η δεύτερη μετά από εκείνο το Υπουργικό Συμβούλιο για να υπάρξει μια στενή παρακολούθηση των χρονοδιαγραμμάτων «και να είμαστε βέβαιοι ότι το συντομότερο δυνατό αυτά τα οποία έχουν αποφασιστεί, να μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή», πρόσθεσε.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top