ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Cyprus Confidential»: Ξεκίνησε η αξιολόγηση του υλικού από την Αστυνομία – «Μηδενική ανοχή...στόχος η αποκατάσταση του ονόματος της χώρας»

«Cyprus Confidential»: Ξεκίνησε η αξιολόγηση του υλικού από την Αστυνομία – «Μηδενική ανοχή...στόχος η αποκατάσταση του ονόματος της χώρας»

Η αστυνομία ξεκίνησε από χθες, την αξιολόγηση των δημοσιευμάτων που αφορούν την έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Δημοσιογράφων, και όπου υπάρχει υπόβαθρο, θα διερευνηθεί κατά πόσον στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικών αδικημάτων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Λετυμπιώτης επεσήμανε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις υποθέσεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα και είναι ήδη υπό διερεύνηση.

Διευκρίνισε πως όσα αποκαλύφθηκαν από την έρευνα, αφορούν ενέργειες οι οποίες παραβιάζουν τους κανονισμούς και τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της Κυβέρνησης, ανέφερε ο κύριος Λετυμπιώτης, είναι να υπάρξει τάχιστη διερεύνηση αυτών των περιπτώσεων, κάνοντας ειδική αναφορά στο «σημείο επαφής» που δημιουργήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι επιφορτισμένο να αξιολογεί γρήγορα την πληροφόρηση που λαμβάνει.

«Θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή, με στόχο την αποκατάσταση του ονόματος της χώρας», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα του διορισμού ειδικού απεσταλμένου στο Κυπριακό, ο κύριος Λετυμπιώτης σημείωσε πως ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι μετά την απόρριψη της κυρίας Μπίσοπ από τουρκικής πλευράς, τα Ηνωμένα Έθνη διερευνούν το ενδεχόμενο επιλογής άλλης προσωπικότητας.

«Ο διορισμός θα γίνει το συντομότερο», πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πηγή: RIKNEWS

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top