Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Σε συνέντευξή του, ο Λαπίντ τόνισε ότι ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Νετανιάχου, μετά τη δολοφονική επιδρομή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
«Δεν μπορούμε να διεξάγουμε μια εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση με έναν πρωθυπουργό στον οποίο δεν έχουμε εμπιστοσύνη» δήλωσε ειδικότερα.
Δεν κατονόμασε κάποιο άλλο μέλος του Λικούντ που πιστεύει ότι μπορεί να αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο, αλλά υπογράμμισε ότι υπάρχουν αρκετοί νομοθέτες στο κόμμα που καταλαβαίνουν ότι ήρθε η ώρα να φύγει ο Νετανιάχου.
Συμπλήρωσε ότι το κόμμα του, Γες Ατίντ, θα συμμετείχε σε μια ευρεία κυβέρνηση με επικεφαλής το Λικούντ, αν αρχηγός του ήταν όμως άλλος.
Σε απάντησή του, το κυβερνών κόμμα δήλωσε ότι είναι «θλιβερό και ντροπιαστικό» να βλέπει τον Λαπίντ να «παίζει πολιτική σε καιρό πολέμου» και να προσπαθεί να εκδιώξει τον πρωθυπουργό «που ηγείται της σταρτιωτικής επιχείρησης».
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις