ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νόμος για τηλεργασία: Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή - «Σημαντική επιτυχία» λέει ο Υπουργός Εργασίας

Νόμος για τηλεργασία:  Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή - «Σημαντική επιτυχία» λέει ο Υπουργός Εργασίας

Υπερψηφίστηκε σήμερα 16/11 το Νομοσχεδίο με τίτλο "Ο περί Ρύθμισης του Πλαισίου Οργάνωσης της Τηλεργασίας Νόμος του 2023" από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μάλιστα το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ομόφωνα με 41 ψήφους υπέρ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε λέχθηκε από σχεδόν όλα τα κόμματα ότι επήλθαν σημαντικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο και ότι αν εφαρμοστεί ορθά, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο δεν καλύπτει αυτή τη στιγμή τον δημόσιο τομέα και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε το 2024 να ρυθμίσει την τηλεργασία και στο δημόσιο, ενδεχόμενα με νέο νομοσχέδιο.

Σημειώνεται πως η τηλεργασία δεν είναι υποχρεωτική.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου δήλωσε τα εξής:

"Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για υπερψήφιση του Νομοσχεδίου για την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την εξ αποστάσεως εργασία υπό την μορφή της τηλεργασίας, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αγορά εργασίας της χώρας μας.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν σημαντικές προοπτικές για το μέλλον της εργασίας που μέσα από τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις ενισχύουν την ευελιξία της αποσχόλησης και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο νόμος για την τηλεργασία είναι μια σημαντική επιτυχία των προσπαθειών της σημερινής και της προηγούμενης Κυβέρνησης, των κοινωνικών εταίρων και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που επιβεβαιώνει ότι μέσα από την ενότητα, τον διάλογο και την συναίνεση μπορούν να λαμβάνονται αμοιβαία επωφελείς αποφάσεις για την πρόοδο και την ευημερία.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να διαχειρίζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά όλα τα σημαντικά θέματα που είναι ανοικτά, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας και τις δυνατότητες της οικονομίας."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμόΑυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top