ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη συνάντηση ολομέλειας Πειθαρχικού Συμβουλίου με τον Γενικό Εισαγγελέα

Πρώτη συνάντηση ολομέλειας Πειθαρχικού Συμβουλίου με τον Γενικό Εισαγγελέα

Την πρώτη συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων, Γιώργο Σαββίδη, είχαν σήμερα το πρωί στη Νομική Υπηρεσία, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Μιχάλης Βορκάς, και τα νεοδιορισθέντα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, ο κ. Σαββίδης συνεχάρη τα νέα μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου για τον διορισμό τους και εστίασε στον πολύ σοβαρό έργο που το Συμβούλιο καλείται να επιτελέσει. Μια εργασία, όπως είπε, που είναι σημαντική και για τη βελτίωση του δικηγορικού επαγγέλματος στο σύνολό του.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σαββίδης εγκωμίασε τα θετικά αποτελέσματα της εργασίας που τα τρία τελευταία χρόνια το Πειθαρχικό Συμβούλιο παρήγαγε για αποπεράτωση των καθυστερημένων υποθέσεων, εκφράζοντας συνάμα την ελπίδα όλες οι υποθέσεις που εξακολουθούν να εκκρεμούν, να ολοκληρωθούν σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Σύμφωνα με τα στατικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Γραμματεία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, από το σύνολο των 1035 υποθέσεων που εκκρεμούσαν ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, είτε ως καθυστερημένες υποθέσεις (backlog) είτε ως νέες υποθέσεις που καταχωρίσθηκαν στη διάρκεια της παρελθούσης τριετίας, σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα μόνο 150 περίπου υποθέσεις, εκ των οποίων μερικές είναι ήδη υπό εξέταση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επικυρώθηκαν επίσης τα τρία κλιμάκια του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τον χειρισμό υποθέσεων, με τον δικηγόρο και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Κυριάκο Κούσιο, να αναλαμβάνει χρέη συντονιστή.

Στο Κλιμάκιο Α συμμετέχουν οι Ξένιος Λ. Ξενόπουλος ως Πρόεδρος, Χαράλαμπος Ζόππος ως Μέλος και Σταύρος Σταύρου, ως Μέλος. Στο Κλιμάκιο Β συμμετέχουν ο Παύλος Παύλου ως Πρόεδρος, ο Κυριάκος Κουντούρης ως Μέλος και ο Κυριακος Στυλιανού ως Μέλος. Στο Κλιμάκιο Γ συμμετέχουν ο Γιώργος Χριστοδούλου ως Πρόεδρος, ο Αλέκος Αργυρού ως Μέλος και η Κυριακή Χατζηθωμά ως Μέλος.

Αποφασίστηκε, επίσης, να ακολουθήσει σύσκεψη του συντονιστή κ. Κούσιου με την Γραμματεία του Πειθαρχικού Συμβουλίου, για κατανομή των υποθέσεων στα τρία Κλιμάκια. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας εξέφρασε ακόμη ευαρέσκεια για τις βελτιούμενες σχέσεις της Νομικής Υπηρεσίας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Τέλος, κατά συνάντηση επικυρώθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2022.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top