ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στη δημοσιότητα δίνει ο ισραηλινός στρατός τις φωτογραφίες παιδιών που απήχθησαν από τη Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στη δημοσιότητα δίνει ο ισραηλινός στρατός τις φωτογραφίες παιδιών που απήχθησαν από τη Χαμάς

Για πρώτη φορά ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του μεγάλου αριθμού παιδιών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς.

«Ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, όμως 40 παιδιά κρατούνται όμηροι από τρομοκράτες στη Γάζα», με αυτά τα λόγια ξεκινούν την ανάρτησή τους οι IDF.

«Παιδιά που είδαν τις οικογένειές τους να δολοφονούνται μπροστά στα μάτια τους. Παιδιά που έχασαν την αθωότητά τους. Παιδιά που εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από αιμοβόρους χασάπηδες. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι να επιστρέψουν όλα στα σπίτια τους» προσθέτουν.

Λευκός Οίκος: Πιθανόν να απελευθερωθούν σύντομα πάνω από 12 όμηροι της Χαμάς

«Ίσως είναι πιο κοντά από ποτέ» είχε επισημάνει ο Λευκός Οίκος για μια ενδεχόμενη συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων του Ισραήλ και του Κατάρ που κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Φάινερ δήλωσε ότι η συμφωνία θα οδηγήσει στην απελευθέρωση σημαντικού αριθμού, συγκεκριμένα άνω των 12 ομήρων, και πιθανότατα θα περιλαμβάνει μια παρατεταμένη παύση των μαχών, που θα επιτρέψει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, κάτι που εδώ και καιρό θέτουν επί τάπητος οι δυνάμεις της Δύσης.

«Αυτό που μπορώ να πω σε αυτό το σημείο είναι ότι τα θέματα εκείνα που εκκρεμούν σε μια πολύ περίπλοκη, ευαίσθητη διαπραγμάτευση, έχουν περιοριστεί» δήλωσε συγκεκριμένα ο Φάινερ στην εκπομπή Meet the Press του NBC.

«Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά απ' ό,τι ήμασταν εδώ και αρκετό καιρό για την επίτευξη της συμφωνίας» πρόσθεσε.

Ωστόσο προειδοποίησε: «Ευαίσθητες διαπραγματεύσεις όπως αυτή, μπορούν να καταρρεύσουν την τελευταία στιγμή».

Ισραήλ: Θέμα ημερών μία συμφωνία

Το Ισραήλ ελπίζει ότι σημαντικός αριθμός ομήρων πιθανόν να απελευθερωθεί από την Χαμάς «τις επόμενες ημέρες» είχε δηλώσει ο ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη Μάικλ Χέρτσογκ σε συνέντευξή του στην εκπομπή This Week του δικτύου ABC.

«Ελπίζω ότι μπορούμε να έχουμε μία συμφωνία τις επόμενες ημέρες», είχε πει.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε στις 15 Νοεμβρίου ότι οι μεσολαβητές του Κατάρ επιδιώκουν συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς για την ανταλλαγή 50 ομήρων με τριήμερη κατάπαυση του πυρός επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, επί του παρόντος έχει συμφωνηθεί ένα γενικό πλαίσιο, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες.

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα το πρωί στον Λίβανο μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου είχαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Νατζίμπ Μικάτι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top