ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος του 2024 έτοιμοι οι φράκτες της Αραδίππου

Τέλος του 2024 έτοιμοι οι φράκτες της Αραδίππου

Η ολοκλήρωση του έργου των διασωληνώσεων αναδασμού και του αγωγού προς τους φράκτες της Αραδίππου παραμένει το σοβαρότερο πρόβλημα που απασχολεί τον δήμο και το οποίο άπτεται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Για το θέμα αυτό, ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του προς τον υπουργό Πέτρο Ξενοφώντος κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, όπου τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Αραδίππου.

Όπως ανέφερε ο κ.Ευαγγελίδης, το έργο των φρακτών έχει καθυστερήσει για πολλά χρόνια και αναμένεται ότι θα καθυστερήσει περαιτέρω, αφού η αποπεράτωσή τους εκτιμάται ότι δεν θα ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του 2024. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Αραδίππου επιμένει στην εκτέλεση παράλληλων εργασιών, ζητώντας όπως με την ταυτόχρονη κατασκευή των φρακτών να ξεκινήσει και η τοποθέτηση των σωληνώσεων για την σύνδεση. Αναφορικά με το ζήτημα της ασφαλτόστρωσης του επαρχιακού δρόμου προς το αναψυκτήριο του δήμου στο πάρκο Ριζοελιάς, ένα έργο που αποτελεί δέσμευση του πρώην Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή, ο Δήμος Αραδίππου ανακοίνωσε ότι δόθηκε λύση, με το απαιτούμενο κονδύλι να μεταφέρεται στα ταμεία του δήμου, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του οδικού αυτού έργου.

Σε σχέση με το θέμα του καθαρισμού των ποταμών σε οικιστικές περιοχές, ο δήμαρχος Ε. Ευαγγελίδης ζήτησε την οικονομική βοήθεια του Υπουργείου Γεωργίας, στο οποίο ανήκουν οι ποταμοί, καθότι, όπως αναφέρθηκε, το συγκεκριμένο έργο επιφέρει ένα σοβαρό επιπρόσθετο οικονομικό φόρτο στους δήμους. Τονίστηκε, δε, ότι η Ένωση Δήμων Κύπρου αποφάσισε να επαναφέρει σε κυβερνητικό επίπεδο τα θέματα που σχετίζονται με τους καθαρισμούς ποταμών σε οικιστικές περιοχές, προκειμένου να δοθούν κονδύλια σε όλους τους επηρεαζόμενους δήμους.

Συζητήθηκε, ακόμα, η παροχή νερού τριτοβάθμιας επεξεργασίας από τον σταθμό του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας για την κάλυψη αναγκών σε πάρκα και χώρους πρασίνου, με την αρμόδια λειτουργό του Τμήματος Υδάτων να δίνει την υπόσχεση ότι θα προχωρήσει με την τοποθέτηση σωλήνων παροχής νερού μέχρι τα διοικητικά όρια της Αραδίππου.

Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα αποχαρακτηρισμού της κτηνοτροφικής περιοχής, όπου παρατηρείται έντονο πρόβλημα δυσοσμίας. Αποφασίστηκε όπως σε περίπτωση που κάποια μονάδα τερματίσει τις εργασίες της, να μην δοθεί στην θέση της νέα άδεια λειτουργίας. Επιπλέον, ο Υπουργός Γεωργίας δεσμεύτηκε να εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την παροχή κινήτρων για μεταφορά των υφιστάμενων κτηνοτροφικών μονάδων σε άλλες περιοχές που θα υποδειχθούν και θα κριθούν κατάλληλες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top