ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παίκτης του Survivor Τουρκίας ένοχος για βιασμό στην Κύπρο - Κατέθεσαν επτά μάρτυρες

Παίκτης του Survivor Τουρκίας ένοχος για βιασμό στην Κύπρο - Κατέθεσαν επτά μάρτυρες

Ένοχος για βιασμό γυναίκας αφρικανικής καταγωγής κρίθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου 39χρονος Τούρκος, ο οποίος ήταν παίκτης στο τουρκικό Survivor πριν από μερικά χρόνια…

Έπειτα από ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για σκοπούς προστασίας της ταυτότητας της παραπονούμενης, ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι αιτητής πολιτικού ασύλου στην Κύπρο, κρίθηκε ένοχος και στις τρεις σοβαρότατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, του βιασμού, της στέρησης της ελευθερίας με σκοπό την υποβολή σε σεξουαλική κακοποίηση και της απειλής βιαιοπραγίας.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Απρίλιο του 2022 στο Παραλίμνι με παραπονούμενη 35χρονη γυναίκα από το Καμερούν, επίσης αιτήτρια πολιτικού ασύλου. Μετά την καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου, είναι αντιμέτωπος με πολυετή ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της παραπονούμενης (ήταν η βασική μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη), η οποία κρίθηκε αξιόπιστη από το δικαστήριο, η ίδια ασχολείτο περιστασιακά με το εμπόριο χειροποίητων κοσμημάτων. Στις 2 Απριλίου 2022 ο κατηγορούμενος την προσκάλεσε στο διαμέρισμά του δήθεν για να αγοράσει κάποια κοσμήματα.

Όπως της ανέφερε, την ίδια μέρα στο διαμέρισμά του θα βρισκόντουσαν και άλλοι φίλοι του, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, επίσης ενδιαφέρονταν ν’ αγοράσουν κοσμήματα.

Όταν η 35χρονη μετέβη στο χώρο διαμονής του Τούρκου, αυτός κλείδωσε το διαμέρισμα και ακολούθως βίασε τη γυναίκα. Την απείλησε, μάλιστα, πως εάν έλεγε οτιδήποτε για τον βιασμό στην Αστυνομία ή σε οποιονδήποτε, τότε θα την σκότωνε…

Δηλώσεις κατά Ερντογάν

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν συνολικά εφτά μάρτυρες κατηγορίας, με το σύνολο της μαρτυρίας τους να κρίνεται αξιόπιστο από τους δικαστές του Κακουργιοδικείου.

Ανάμεσα στους μάρτυρες ήταν και η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα, η οποία εξέτασε την παραπονούμενη μετά την καταγγελία που έκανε για βιασμό της. Το Κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση για τις 22 Νοεμβρίου, προκειμένου ν’ αγορεύσει η πλευρά της υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο.

Μέχρι τότε ο 39χρονος Τούρκος διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου στην κυπριακή Αστυνομία αμέσως μετά την σύλληψή του, ο ίδιος αναγκάστηκε να καταφύγει στην Κύπρο και να ζητήσει πολιτικό άσυλο, καθότι κατά την παραμονή του στη χώρα του είχε κάνει δημόσιες δηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν και για τον λόγο αυτό καταζητείτο. Η 35χρονη διαμένει στην Κύπρο με τον συμβίο της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top