ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμές καυσίμων: Υποχώρησαν αλλά όχι όσο πρέπει - «Χρειάζεται να μειωθούν κι άλλο» - Που κυμαίνονται

Τιμές καυσίμων: Υποχώρησαν αλλά όχι όσο πρέπει - «Χρειάζεται να μειωθούν κι άλλο» - Που κυμαίνονται

Αν και διεθνώς οι τιμές στο πετρέλαιο και στα καύσιμα φαίνεται να υποχώρησαν, στην Κύπρο ακόμα δεν συμβαδίζει αυτή η μείωση.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι τιμές στα καύσιμα έπεσαν περίπου 3 σεντ, εξαιρουμένης της μείωσης του φόρου κατανάλωσης κατά 8,33 σεντ.

«Είδαμε μειώσεις αλλά πρέπει να δούμε και άλλες λόγω της υποχώρησης των τιμών διεθνώς. Χρειάζεται να μειωθούν κι άλλο αλλά γιατί καθυστερεί δεν το γνωρίζουμε», σημείωσε, τονίζοντας ότι αυτή την στιγμή το βαρέλι πετρελαίου είναι στα 81 δολάρια.

Ερωτηθείς αν οι πολίτες γεμίζουν τα οχήματα τους, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι δυστυχώς ακόμα ο κόσμος δυσκολεύεται.

«Έχουν ένα διαθέσιμο προϋπολογισμό για τα καύσιμα, ασχέτως αν τώρα που έπεσαν λίγο οι τιμές μπαίνει λίγη ποσότητα περισσότερη», επεσήμανε.

Πόσο μειώθηκαν οι τιμές μετά την μείωση στον φόρο κατανάλωσης

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό για την μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης, δηλαδή της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης κατά 8.33 σεντ το λίτρο, περιλαμβανομένου ΦΠΑ, στους ελάχιστους συντελεστές βάσει του κοινοτικού κεκτημένου.

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από τις 3 Νοέμβριου 2023 μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2024 και θα έχει δημοσιονομικό κόστος €21.8 εκατομμύρια.

Που κυμαίνονται οι τιμές των καυσίμων

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, μέχρι την Τρίτη (21/11), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 παγκύπρια ήταν €1,429, με την φθηνότερη τιμή να ήταν €1,388 και την ακριβότερη €1,499.

Όσο αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98, η μέση τιμή της παγκύπρια ήταν €1,503, με την φθηνότερη τιμή να ήταν €1,439 και την ακριβότερη €1,649.

Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή του παγκύπρια κυμάνθηκε στα €1,590, με την φθηνότερη να είναι €1,539 και την ακριβότερη €1,639.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top