ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Νομοσχέδιο του κυβερνώντος κόμματος κατά της πολιτικής ξένων παρεμβάσεων

Ουγγαρία: Νομοσχέδιο του κυβερνώντος κόμματος κατά της πολιτικής ξένων παρεμβάσεων

Το κυβερνών κόμμα Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν υπέβαλε ένα νομοσχέδιο για την «προστασία της εθνικής κυριαρχίας» στο κοινοβούλιο την Τρίτη για να υπερασπιστεί την αδικαιολόγητη πολιτική παρέμβαση ξένων ατόμων ή ομάδων, σύμφωνα με το Reuters.

Το νομοσχέδιο έρχεται εν μέσω εντατικοποίησης της εκστρατείας του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και στο πλαίσιο στο οποίο, τα τελευταία 13 χρόνια, ο εθνικιστής πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τον σεβασμό της δημοκρατίας. δικαιώματα στην Ουγγαρία.

Ο Βίκτορ Όρμπαν, στην εξουσία από το 2010, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι θα υπονόμευε τη δημοκρατία της χώρας του.

Το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή αρχή για τη διερεύνηση και την παρακολούθηση των κινδύνων πολιτικής παρέμβασης και θα προτείνει αλλαγές στους κανονισμούς. Θα τιμωρούσε επίσης με φυλάκιση έως και τριών ετών την απαγορευμένη εξωτερική χρηματοδότηση κομμάτων ή ομάδων που συμμετέχουν στις εκλογές.

«Η κυριαρχία της Ουγγαρίας επηρεάζεται – και επίσης θέτει αυξημένο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια – εάν η πολιτική εξουσία καταλήξει στα χέρια προσώπων ή οργανώσεων που εξαρτώνται από οποιαδήποτε ξένη δύναμη, οργάνωση ή πρόσωπο», αναφέρει το σχέδιο νόμου.

Οι νομοθέτες θα πρέπει να συζητήσουν το νομοσχέδιο πριν την τελική έγκριση.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο που επιτρέπει στη Fidesz να αλλάξει τη νομοθεσία, κέρδισε την τέταρτη συντριπτική του νίκη του το 2022.

Το νομοσχέδιο, που προτάθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο, συνέπεσε με την έναρξη μιας εκστρατείας συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και μιας αντι-ΕΕ δημοσκόπησης για τις πολιτικές της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για την Ουκρανία και των ενταξιακών συνομιλιών στην ΕΕ αυτής της χώρας.

Πηγή: Agerpres.ro/ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top