ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΠτΔ με Όριτς: Στο επίκεντρο το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις

Συνάντηση ΠτΔ με Όριτς: Στο επίκεντρο το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε το απόγευμα, στο Βελιγράδι, με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας κ. Βλαντιμίρ Όριτς, στο κτήριο της Εθνοσυνέλευσης.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σερβία, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και υπογραμμίστηκε η εκατέρωθεν βούληση για περαιτέρω ενίσχυση τους, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και η ισχυρή φιλία ανάμεσα στα Κοινοβούλια Κύπρου – Σερβίας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τονίζει τη μεγάλη σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας εξέφρασε την ισχυρή θέση της χώρας του για σεβασμό στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο έδαφος και τις θαλάσσιες περιοχές της.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε τη σταθερή θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας ξεναγήθηκαν στους χώρους της Εθνοσυνέλευσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top