ΕΛΛΑΔΑ

«Δράκος» των Εξαρχείων: Το φιάσκο με τον ασύλληπτο Σύρο που ζούσε κάτω από το ραντάρ και κυνηγούσε γυναίκες στους δρόμους για να τις βιάσει

«Δράκος» των Εξαρχείων: Το φιάσκο με τον ασύλληπτο Σύρο που ζούσε κάτω από το ραντάρ και κυνηγούσε γυναίκες στους δρόμους για να τις βιάσει

Σε φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση του «δράκου» των Εξαρχείων, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ από την ΕΛ.ΑΣ, ενώ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου καρατόμησε τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού καθώς δεν τηρούνταν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο.

Ο 23χρονος που κατηγορείται για πέντε επιθέσεις σε γυναίκες και μία επίθεση σε βάρος 13χρονης, είχε προφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2022, καθώς είχε αποπειραθεί να βιάσει μια 75χρονη γυναίκα στον Άλιμο. Τον περασμένο Αύγουστο αφέθηκε ελεύθερος πριν δικαστεί, έχοντας συμπληρώσει 12 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος. Σε βάρος του 23χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι να διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του, ωστόσο, οι όροι δεν τηρήθηκαν ποτέ.

Ζούσε παράνομα στην Ελλάδα

Ο νεαρός άνδρας βρισκόταν στη χώρα μας παράνομα από τον Απρίλιο του 2021, ωστόσο, αυτό δεν το εμπόδισε να παραμείνει και να συνεχίσει τα σεξουαλικά εγκλήματα.

Ειδικότερα, μετά τη σύλληψη του 23χρονου Σύρου από την Αστυνομία, πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφεραν στο protothema.gr, ότι ο εν λόγω Σύρος, υπέβαλε αίτημα ασύλου στις 14/11/2016 στο Γραφείο Ασύλου Λέσβου ως ασυνόδευτος ανήλικος. Τότε ήταν μόλις 15 ετών και μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων. Στις 20/3/2018 έλαβε προσφυγικό καθεστώς σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση ασύλου και δύο μήνες αργότερα, στις 18/5/2018 παρέλαβε την άδεια διαμονής του και στις 25/9/2018 το ταξιδιωτικό του έγγραφο δηλώνοντας συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα.

Το Γραφείο Ασύλου Αλίμου ενημέρωσε τον Εισαγγελέα ανηλίκων περί της αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας του και με την ενέργεια αυτή ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η όποια αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ακολούθως, ο συγκεκριμένος, ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας πλέον, απολάμβανε τα δικαιώματα και τις αστικές ευθύνες που έχουν και οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με την ελληνική και διεθνή νομοθεσία. Την 1/4/2021 έληξε η άδεια διαμονής του και ουδέποτε προσήλθε για την ανανέωσή της. Συνεπώς, από 2/4/2021 και μέχρι σήμερα η διαμονή του στη χώρα είναι τυπικά παράνομη.

Ο Σύρος πρόσφυγας είχε μπει φυλακή για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά και αποφυλακίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες, τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με τον Διοικητή της Δομής Μαλακάσας μετά την αποφυλάκισή του, ουδέποτε εμφανίστηκε παρουσιάστηκε ή έμεινε σε αυτήν. Συνεπώς, κατά την αποφυλάκισή του ο συγκεκριμένος Σύρος ενημερώθηκε εγγράφως (αποφυλακιστήριο) για τους περιοριστικούς όρους, τους οποίους και δεν τήρησε αφού ουδέποτε εμφανίστηκε στη Δομή της Μαλακάσας.

Ποινική δίωξη για βιασμό

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για βιασμό τετελεσμένο και για απόπειρα σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 23χρονου αποκαλούμενου και ως «δράκου των Εξαρχείων». Πρόκειται για κατηγορίες που είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Ακόμη στον 23χρονο Σύρο ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής. Μετά την άσκηση της δίωξης, ο κατηγορουμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή από τον οποίο έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

«Προσπάθησε να τη βιάσει ενώ έξω ήταν εκατοντάδες αστυνομικοί»

Ενας γιατρός ο οποίος έσωσε την 52χρονη συνάδελφό του από τις αρρωστημένες ορέξεις του 23χρονου μίλησε στο protothema.gr και περιέγραψε πως ο δράστης αποπειράθηκε να εγκλωβίσει το θύμα του στο ασανσέρ της πολυκατοικίας επί της οδού Στουρνάρη με πρόθεση να τη βιάσει.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

Όπως είπε, ο «δράκος» δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι έξω από το κτίριο περιπολούσαν εκατοντάδες αστυνομικοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου ενώ μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία δεύτερου ατόμου στο χώρο έγινε «καπνός».

«Ήταν Πέμπτη, 16 του μηνός, είναι η ώρα που μπαίνω στο απογευματινό ιατρείο και όπως μπαίνω στην είσοδο της πολυκατοικίας και πάω προς το ασανσέρ για να ανέβω πάνω ακούω φωνές μέσα στο ασανσέρ, ακαθόριστες, δεν μπορούσα να καταλάβω τι γινόταν. Πίστεψα πως ήταν ανόητη απασχόληση του ασανσέρ στο οποίο ανεβοκατεβαίνουν πάρα πολλοί επαγγελματίες και είναι ανάγκη να είναι ανοιχτό. Τράβηξα με δύναμη την πόρτα, λέω 'ανοίξτε να πάμε στη δουλειά μας'. Με το που ανοίγω την πόρτα, στη μισή, βγήκε ένας τύπος τρεχάτος που δεν μπόρεσα ούτε καν να τον δω, τον είδα πολύ λίγο και πήγε προς την πόρτα της εξόδου. Τον ακολούθησα για 2-3 βήματα και μετά άκουσα τις φωνές της γιατρού μέσα που έλεγε 'βοήθεια' και είπα μήπως έχει χτυπήσει, μαχαιρώσει και γυρίζω πίσω να δω τι έγινε μέσα στο θάλαμο. Γιατί από έξω στην πολυκατοικία ήταν πάρα πολύ κόσμος και σώματα Ασφαλείας λόγω ότι ήταν παραμονή της 17 Νοέμβρη», είπε ο γιατρός που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον επίδοξο βιαστή και μιλά για το σοκ στο οποίο βρισκόταν η 52χρονη συνάδελφός του.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top