Ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά νοικοκυριών με παιδιά, βρέθηκε η Κύπρος το 2022. Συγκεκριμένα, η Κύπρος βρέθηκε στην τρίτη υψηλότερη θέση ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα νοικοκυριά που έχουν παιδιά με ποσοστό 30,6%. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Σλοβακία με 33,9% και δεύτερη η Ιρλανδία με 32,2%. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Φινλανδία με 18,4%, τη Γερμανία με 20,1% και τις Κάτω χώρες με 21,8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική (Eurostat), το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρχαν σχεδόν 200 εκατομμύρια νοικοκυριά, εκ των οποίων το 24,3% είχαν παιδιά. Περίπου το 10% των νοικοκυριών είχε είτε ένα παιδί με ποσοστό 12,1%, είτε δύο παιδιά με ποσοστό 9,3%, ενώ το 3% είχε τρία ή περισσότερα παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, συνολικός αριθμός των νοικοκυριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 6,9%, κατά τη δεκαετία 2012 με 2022. Παράλληλα, το ποσοστό των νοικοκυριών που περιλάμβανε τουλάχιστον ένα παιδί μειώθηκε κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες την ίδια περίοδο.
Δείτε τον πίνακα
Πόσα παιδιά κάνουν οι Κύπριοι;
Στην τρίτη υψηλότερη θέση ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρέθηκε η Κύπρος το 2022 αφού, το 30,6% των νοικοκυριών είχαν παιδιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, εφτά στα δέκα νοικοκυριά, ή αλλιώς το 69,4%, δεν παιδιά το 2022. Ταυτόχρονα, το 15,1% των Κυπριακών νοικοκυριών είχαν μόνο ένα παιδί, το 12% των νοικοκυριών είχαν δύο παιδιά, ενώ το 3,7% των νοικοκυριών είχαν τρία ή και περισσότερα παιδιά.
Δείτε τον πίνακα
Τα περισσότερα νοικοκυριά στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν μόνο ένα παιδί
Μεταξύ των νοικοκυριών με παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχεδόν τα μισά είχαν μόνο ένα παιδί με ποσοστό 49,5% το 2022. Τα νοικοκυριά που είχαν δύο παιδιά ήταν στο 38,1% και τα νοικοκυριά με τρία ή περισσότερα παιδιά, ήταν στο 12,4%.
Τα νοικοκυριά με ένα παιδί ήταν τα πιο διαδεδομένα μεταξύ των νοικοκυριών με παιδιά σε όλες τις χώρες της ΕΕ, εκτός από τις Κάτω Χώρες, όπου τα νοικοκυριά με δύο παιδιά είχαν υψηλότερο ποσοστό. Περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά με παιδιά ήταν με ένα παιδί στην Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Μάλτα, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ουγγαρία.
Τα νοικοκυριά με τρία ή περισσότερα παιδιά ήταν τα λιγότερο συνηθισμένα σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Το ποσοστό τους στο σύνολο των νοικοκυριών με παιδιά κυμαινόταν από 22,3% στην Ιρλανδία, 21,2% στη Σουηδία και 19% στη Φινλανδία, έως 6,3% στην Πορτογαλία, 6,5% στη Βουλγαρία και 7,4% στην Ιταλία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις