ΕΛΛΑΔΑ

«Από τη μύτη της έβγαινε καφέ υγρό» - Τι είπαν οι διασώστες για τη 16χρονη που πέθανε από ναρκωτικά

«Από τη μύτη της έβγαινε καφέ υγρό» - Τι είπαν οι διασώστες για τη 16χρονη που πέθανε από ναρκωτικά

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 16χρονης που έπεσε θύμα συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών, έρχονται στο φως.

Το κορίτσι μετά από δύο εβδομάδες σκληρής μάχης στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», έχασε τη μάχη για τη ζωή. Είχε βρεθεί σχεδόν αναίσθητη στις 6 Νοεμβρίου σε ένα σπίτι στον Βύρωνα, όπου σύμφωνα με τη μαρτυρία φίλης της, έκανε χρήση ενός κοκτέιλ σκληρών ναρκωτικών που περιλάμβανε σίσα, κάνναβη και χάπια για επιληψία.

Η κατάθεση του διασώστη του ΕΚΑΒ που – μαζί με συναδέλφους του – μπήκε στο διαμέρισμα στο Βύρωνα, είναι συγκλονιστική.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έλαβαν σήμα από το κέντρο στις 12:26 της 6ης Νοεμβρίου «για λιποθυμία και ρινορραγία ασθενούς» σε διαμέρισμα επί της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα. Έφτασαν στο διαμέρισμα 18 λεπτά μετά. Η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν ήταν η 16χρονη να κάθεται στο καναπέ σε μισολιπόθυμη κατάσταση. Ανέπνεε με δυσκολία και από τη μύτη της έβγαινε καφέ υγρό, κατέθεσαν μετέπειτα στην αστυνομία.

Οι διασώστες διαπίστωσαν ότι η ανήλικη κοπέλα είχε χαμηλό κορεσμό, αυξημένες σφίξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Στο διαμέρισμα οι διασώστες συνάντησαν μόνο τη φίλη της 16χρονης που βρισκόταν, σε κατάσταση νύστας και πανικού, από την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι στη δικογραφία γίνεται αναφορά για την τακτική των διακινητών να χρησιμοποιούν τη 16χρονη ως «πειραματόζωο», όποτε ήθελαν να κάνουν κάποια δοκιμή για ναρκωτικές ουσίες.

«Είχε κάνει λινκ. Και είχε πάρει και ένα φάρμακο αλλά δε θυμάμαι ακριβώς το όνομα κάπως λ…, κάτι τέτοιο και τα είχε ανακατέψει αυτά τα δύο μαζί, νομίζω λ… είχε πάρει τρακοσάρι», είπε η φίλη της αδικοχαμένης κοπέλας.

«Την ξυπνήσανε τα δύο άτομα, ο 17χρονος και ο άλλος ο φίλος του, της είπανε ότι κάτι έπαθε η 16χρονη, πήγε η κόρη μου, μίλησε στην 16χρονη, δεν απαντούσε, δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, τα μάτια της ήταν ανοικτά, έτρεχε αίμα από τη μύτη», λέει η μητέρα της φίλης της 16χρονης.

Το νεαρό κορίτσι από τότε που έμπλεξε με τις συγκεκριμένες παρέες απομακρύνθηκε από την οικογένειά της, ενώ κατέληξε στο νοσοκομείο χωρίς τα προσωπικά της αντικείμενα.

«Είμαι σίγουρη ότι τα πράγματά της τα έχουν αφαιρέσει αυτά τα άτομα που ήταν μαζί της το πρωί. Από φίλη της κόρης μου έμαθα ότι την (κόρη) μου ίσως την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών» είπε η μητέρα της 16χρονης.

Συνολικά για την υπόθεση της 16χρονης απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε έξι πρόσωπα, εκ των οποίων οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι πήραν μετά τις απολογίες τους τον δρόμο για τις φυλακές.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top