ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία στο «Τ»: Απαιτεί έρευνα από τον ΠτΔ - Πενηντάχρονη κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο - Τα αδήλωτα ενοίκια και η ιδιοκτήτρια που λάμβανε ΕΕΕ ενώ ζούσε στο εξωτερικό

 Καταγγελία στο «Τ»: Απαιτεί έρευνα από τον ΠτΔ - Πενηντάχρονη κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο - Τα αδήλωτα ενοίκια και η ιδιοκτήτρια που λάμβανε ΕΕΕ ενώ ζούσε στο εξωτερικό

Καταγγελία πολίτη στο «T», και η έκκληση του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πράξει τα δίκαια και σωστά.

Πολίτης αναφέρει την δική της ιστορία στο ThemaOnline, καταγγέλλοντας ότι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που ενοικιάζει, έχει αδήλωτα τα ενοίκια, ενώ παράλληλα λάμβανε Ε.Ε.Ε τη στιγμή που ζούσε στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 50χρονης Κύπριας, κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο, καθώς η ιδιοκτήτρια του σπιτιού στη Λεμεσό , αποφάσισε να τερματίσει την προφορική συμφωνία ενοικίασης. Επιπρόσθετα ισχυρίζεται όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω ότι η ιδιοκτήτρια ενώ ζει στο εξωτερικό λάμβανε Ε.Ε.Ε και έχει αδήλωτα τα ενοίκια τόσων χρόνων.

«Μου ζήτησε να μην κάνουμε συμβόλαιο ενοικίασης»

Όπως αναφέρει επώνυμα η κ.Ελένα Χρίστου στο ThemaOnline, πριν τέσσερα χρόνια όταν έψαχνε για σπίτι, η ιδιοκτήτρια της ζήτησε να μην κάνουν συμβόλαιο ενοικίασης για προσωπικούς λόγους.

«Πριν τέσσερα χρόνια περίπου βρήκα ένα σπίτι να ενοικιάσω στη Λεμεσό στην τιμή των 600ευρώ. Τότε μου είπε ότι για προσωπικούς της λόγους δεν θέλω να κάνω συμβόλαιο και της απάντησα εντάξει αφού είναι 600ευρώ, τη στιγμή που άλλα διαμερίσματα και σπίτια ήταν στα 1200 ενοίκιο. Στην πορεία ανακάλυψα ότι η εν λόγω κυρία λάμβανε Ε.Ε.Ε . Στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι πάντα πλήρωνα στην ώρα μου, δεν έχασε ούτε και ένα ενοίκιο και μάλιστα αρκετές φορές έφτιαξα πράγματα στο σπίτι με δικά μου έξοδα και δεν της ζήτησα λόγω εκτίμησης που μου είχε χαμηλό ενοίκιο. Είχαμε πολύ καλή σχέση. Υπάρχουν και μηνύματα που ανταλλάξαμε για όλα αυτά που αναφέρω. Σε κάποια στιγμή πριν λίγο καιρό ήρθε στην Κύπρο για να αδειάσει μια αποθήκη που είχε για να τα στείλει στο εξωτερικό. Την ρώτησα αν έχει σκοπό να το πουλήσει και μου είπε όχι και ότι θα μείνω εκεί διότι είναι ευχαριστημένη από εμένα διότι την πληρώνω κάθε μήνα το ενοίκιο, σε σύγκριση όπως ανέφερε με τους προηγούμενους ενοικιαστές που της χρωστούν ακόμα. Όταν την ρώτησα γιατί δεν τους "καρφώνει" μου είπε ότι δεν είχε σε κανένα συμβόλαιο».

«Συμφωνήσαμε να αγοράσω το σπίτι με ενοικιαγορά και άλλαξε γνώμη»

Η κ.Χρίστου ανέφερε ότι έγινε συμφωνία μεταξύ με την ιδιοκτήτρια να αγοράσει το σπίτι μέσω ενοικιαγοράς.

«Λίγο καιρό μετά αποφασίζει να το πουλήσει και της κάνω πρόταση να το αγοράσω με ενοικιαγορά. Είπε οκ. Έδινα κανονικά τα χρήματα αλλά πάλι δεν υπήρχε οποιοδήποτε συμβόλαιο. Ωστόσο μετά άλλαξε γνώμη και δεν δέχεται να το πουλήσει».

«Είμαι ενα βήμα πριν βρεθώ στους δρόμους ...»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ThemaOnline η κ.Χρίστου είναι 50χρονών και είναι ένα βήμα πριν βρεθεί στο δρόμο, καθώς τα ενοίκια στη Λεμεσό ξεπερνούν τα 1200ευρώ.

«Εγώ τώρα στα 50 μου με σοβαρά προβλήματα υγείας , να είμαι ένα βήμα πριν βρεθώ στους δρόμους την στιγμή που η ιδιοκτήτρια, είχε αδήλωτα τα ενοίκια, έπαιρνε από την Κυβέρνηση Ε.Ε.Ε ενώ ζούσε στο εξωτερικό, επίσης παίρνει σύνταξη χηρείας ενώ όταν πήρε αναδρομικά 34χιλιάδες ευρώ πριν λίγο καιρό της έκοψαν το Ε.Ε.Ε».

«Θέλω να ρωτήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ποιο το τίμημα της ιδιοκτήτριας που έκλεβε το κράτος τόσα χρόνια;»

Εκκληση προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κάνει η κ.Χρίστου, να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα για το εν λόγω περιστατικό.

«Θέλω να ρωτήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εγώ θα βρεθώ στον δρόμο δεν έχει πρόβλημα, εγώ θα βρεθώ άστεγη δεν έχει πρόβλημα, το τίμημα όμως αυτής της κυρίας ποιο θα είναι που έκλεβε το κράτος επί τόσα χρόνια; Ούτε φόρους, ούτε ΓΕΣΥ, ούτε άμυνα πλήρωνε. Σημείωση ότι στο σπίτι όλα είναι δηλωμένα πάνω της, ρεύμα νερό σκουπίδια και δηλώνει ότι μένει στην Διεύθυνση που μένω εγώ τόσα χρόνια. Οποιοσδήποτε δικηγόρος μπορεί να ανακαλύψει ότι ζει εξωτερικό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top