Αποφασιστικότητα Βουλής για εκσυγχρονισμό νόμων για βία κατά γυναικών

Αποφασιστικότητα Βουλής για εκσυγχρονισμό νόμων για βία κατά γυναικών

Η Βουλή καταδικάζει κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών και έχει προχωρήσει στην κύρωση της «Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης» και στη θέσπιση του ιδιώνυμου αδικήματος της γυναικοκτονίας, το οποίο επισύρει την ποινή της διά βίου φυλάκισης, δήλωσε ο Προεδρεύων της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας.

«Ωστόσο, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας για συνεχή εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που αναφέρεται σε εγκλήματα αυτού του είδους. Στόχος μας η εξάλειψη της έμφυλης βίας από την κοινωνία μας», είπε, σε αναφορά στην Ολομέλεια, για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο κ. Κουλίας είπε ότι στην Κύπρο οι καταγγελίες γυναικών θυμάτων βίας αυξάνονται συνεχώς, με τους πραγματικούς αριθμούς να είναι ακόμα μεγαλύτεροι, «αφού δεν καταγγέλλονται όλες οι υποθέσεις ή δεν καταλήγουν όλες στη δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον κ. Κουλία, πανευρωπαϊκές έρευνες καταδεικνύουν ότι μία στις τρεις γυναίκες έχει πέσει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας και ανά το παγκόσμιο η έμφυλη βία και η παραβίαση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων των γυναικών, παρουσιάζουν αύξηση με την άνοδο ακραίων καθεστώτων και την αύξηση των πολεμικών συγκρούσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE