Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς συμμετείχε στο podcast του Τρέβορ Νόα, «What Now?», σε ένα επεισόδιο που έκανε πρεμιέρα την Τρίτη. Όταν ο Νόα ρώτησε σχετικά με την απειλή της τεχνητής νοημοσύνης για τις θέσεις εργασίας, ο Γκέιτς είπε ότι θα μπορούσε μια μέρα να υπάρξει μια εποχή που οι άνθρωποι «δεν θα χρειάζεται να δουλεύουν τόσο σκληρά».
«Αν τελικά φτάσουμε σε μια κοινωνία όπου θα χρειάζεται να δουλεύεις μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα, αυτό είναι μάλλον εντάξει», είπε ο Γκέιτς.
Θα μπορούσε να υπάρξει ένας κόσμος όπου «οι μηχανές θα μπορούν να φτιάχνουν όλο το φαγητό και τα πράγματα» και οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να εργάζονται πέντε ή παραπάνω ημέρες την εβδομάδα για να κερδίσουν ένα μισθό που να τους εξασφαλίζει τα προς το ζην.
Αν και η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να επιφέρει κάποιες θετικές αλλαγές, ο Γκέιτς έχει προηγουμένως αναγνωρίσει τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης σε περίπτωση κακής χρήσης της. Τον Ιούλιο, δημοσίευσε μια ανάρτηση 3.000 λέξεων σε ιστολόγιο σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το Business Insider.
«Δεν νομίζω ότι ο αντίκτυπος της Τεχνητής Νοημοσύνης θα είναι τόσο δραματικός όσο η Βιομηχανική Επανάσταση, αλλά σίγουρα θα είναι τόσο μεγάλος όσο η εισαγωγή του υπολογιστή. Οι εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου δεν εξαφάνισαν την εργασία γραφείου, αλλά την άλλαξαν για πάντα», ανέφερε τότε ο Γκέιτς. «Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι έπρεπε να προσαρμοστούν και το έκαναν».
Και, ο Γκέιτς δεν είναι ο μόνος επιχειρηματίας που προβλέπει μια πιο σύντομη εβδομάδα εργασίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, δήλωσε ότι η επόμενη γενιά εργαζομένων «θα έχει μόνο 3,5 ημέρες εργασίας την εβδομάδα λόγω της τεχνητής νοημοσύνης».
«Τα παιδιά σας θα ζήσουν μέχρι τα 100 και δεν θα έχουν καρκίνο εξαιτίας της τεχνολογίας και πιθανότατα θα εργάζονται τρεισήμισι ημέρες την εβδομάδα», δήλωσε ο Ντάιμον στο Bloomberg τον Οκτώβριο.
Ο Γκέιτς κάποτε θεώρησε ότι η ζωή του αφορούσε τη Microsoft από τα 18 έως τα 40 του χρόνια. Τώρα, αισθάνεται ότι «ο σκοπός της ζωής δεν είναι μόνο να κάνεις δουλειές».
Εταιρείες στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητα της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας. Ορισμένες έχουν δώσει θετικές αναφορές για τη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και της αποδοτικότητας.
ΠΗΓΗ: newmoney
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Πρωινό ξύπνημα και κινητό: Μια σχέση που δεν κάνει πολύ καλό - Πώς σε επηρεάζει
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου - Ο βίος των Αγίων
• Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στα Χανιά - Eπιβάτης έχριζε άμεσης βοήθειας - Τι συνέβη
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις