ΚΥΠΡΟΣ: Η χειρότερη ποιότητα αέρα στον κόσμο!– Δείτε συγκριτικούς χάρτες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Η χειρότερη ποιότητα αέρα στον κόσμο!– Δείτε συγκριτικούς χάρτες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τη χειρότερη ποιότητα αέρα στον κόσμο έχουμε αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, σύμφωνα με το Πρακτορείο Περιβαλλοντικής Προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών!

Ο εν λόγω οργανισμός βάσει μαθηματικής φόρμουλας και δεδομένων ατμοσφαιρικής ρύπανσης υπολογίζει την ποιότητα του αέρα παγκοσμίως και μάλιστα έχει καταρτίσει έναν πίνακα με ζώνες που καταδεικνύουν τους κινδύνους σε σχέση με την ποιότητα του αέρα.

Του Φάνη Μακρίδη

Η Κύπρος, που πλήττεται από τη Δευτέρα (08/09) με ζέστη και σκόνη, όχι μόνο είναι στη χειρότερη βαθμίδα (ζώνη έντονου κόκκινου χρώματος), αλλά έχει τον χειρότερο βαθμό στον κόσμο. Συγκεκριμένα η Κύπρος έχει 999+ βαθμούς τη στιγμή που μια χώρα με 300 βαθμούς και πάνω θα έπρεπε να είναι σε κατάσταση συναγερμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θέμα στο BBC η σκόνη που επηρεάζει την Κύπρο – Πέθανε γυναίκα στον Λίβανο! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 

 

Στην ίδια κατάσταση με το νησί μας -εκτός από την Συρία και τον Λίβανο- είναι το γειτονικό Ισραήλ, καθώς και ορισμένες περιοχές του Ιράν και της Τουρκίας.

Ακολουθούν χάρτες και οι βαθμίδες του πίνακα που κατήρτισε το Πρακτορείο Περιβαλλοντικής Προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών:

0 – 50 / ΠΡΑΣΙΝΟ Καλός βαθμός. Η ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η μόλυνση στον αέρα είναι μικρού ή α΄νύπαρκτου κινδύνου
51 -100    / ΚΙΤΡΙΝΟ Μέτριος βαθμός. Αποδεκτή ποιότητα αέρα. Πιθανόν να επηρεαστούν άνθρωποι που συνήθως είναι ευαίσθητοι σε ατμοσφαιρική μόλυνση.
101-150 / ΠΟΡΤΚΑΛΙ Επικίνδυνος για ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων.
151-200 / ΚΟΚΚΙΝΟ Επικίνδυνος για όλους. Πιθανόν όλοι να αρχίσουν να βιώνουν παρενέργειες, που θα είναι πιο έντονες σε ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων.
 201-300 / ΜΠΛΕ Πολύ ανθυγιεινός. Προειδοποιήσεις για ύπαρξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Ολόκληρος ο πληθυσμός είναι πιθανόν να επηρεαστεί.
 300+ / ΣΚΟΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Συναγερμός! Όλοι μπορούν να βιώσουν παρενέργειες σε σχέση με την υγεία τους.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές οι καταστατικές αλλαγές στον ΔΗΣΥ- Από τη βάση ο υποψήφιος για την προεδρία - Οι ασφαλιστικές δικλίδες

Με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές οι καταστατικές αλλαγές στον ΔΗΣΥ- Από τη βάση ο υποψήφιος για την προεδρία - Οι ασφαλιστικές δικλίδες

Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με κύριο θέμα την ετοιμασία του τελικού κειμένου με τις προτάσεις που θα πάνε στο Καταστατικό Συνέδριο, το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου.