ΕΛΛΑΔΑ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Αποκαλυπτικά ευρήματα από έρευνες – Χιλιάδες ευρώ σε σακούλες και πανάκριβα κοσμήματα

«Κιβωτός του Κόσμου»: Αποκαλυπτικά ευρήματα από έρευνες – Χιλιάδες ευρώ σε σακούλες και πανάκριβα κοσμήματα

Την ώρα που η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη του πατρός Αντωνίου έχει ξεκινήσει, νέα ευρήματα έρχονται να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με κακοδιαχείριση και μαύρα ταμεία στην «Κιβωτό του Κόσμου» την εποχή που ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή ήταν επικεφαλής.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τρία αδικήματα που είναι απιστία σε βάρος της Οργάνωσης, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με την εκπομπή του MEGA, «Live News», σε πρόσφατο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου εντοπίστηκαν σακούλες με δεσμίδες χιλιάδων ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα μεγάλης αξίας που ήταν κρυμμένα στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού» και σε διαμέρισμα του ιδρυτή της οργάνωσης και της πρεσβυτέρας.

 

Τι εντοπίστηκε από νέες έρευνες

Η σακούλα με τις δεσμίδες χαρτονομισμάτων βρέθηκε σε τουαλέτα στον 2ο όροφο του κεντρικού κτιρίου στον Κολωνό, που είχε μετατραπεί σε αποθήκη. Ήταν 10.000 ευρώ συνολικά, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Με τους ελέγχους να συνεχίζονται και να φέρνουν στο φως νέα αντικείμενα αξίας.

Δύο μέρες μετά τον εντοπισμό της χαρτοσακούλας με τα 10.000 ευρώ σε δεσμίδες, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ακολούθησε έρευνα και στο διαμέρισμα της πρεσβυτέρας που βρίσκεται σε κτίριο δίπλα στα κεντρικά γραφεία. Εκεί εντοπίστηκε κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας -και αφού πρώτα αφαιρέθηκε το σοβατεπί- ένα κουτί με κοσμήματα που η αξία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 10.000 ευρώ.

Τόσο η χαρτοσακούλα με τα 10.000 ευρώ όσο και το κουτί με τα κοσμήματα παραδόθηκαν από τη νέα διοίκηση της «Κιβωτού» στην Οικονομική Αστυνομία, με τον Πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα να επιμένουν από πέρυσι ότι όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες θα καταρρεύσουν.

Από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν προκύψει μια σειρά από στοιχεία για τους άλλοτε διαχειριστές της ΜΚΟ. Ενδεικτικά την εποχή των capital control φέρονται να προχώρησαν σε αγορά παραδοσιακών κατοικιών στη λίμνη των Ιωαννίνων με σακούλες που περιείχαν 100.000 ευρώ σε μετρητά. Επιπλέον 250.000 ευρώ κόστισε η ανακατασκευή τους.

Πότε ξεκινάει η δίκη

Η δίκη για τον πατέρα Αντώνιο και επτά συνεργάτες του στην «Κιβωτό», που κατηγορούνται για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες, ορίστηκε για τις 11 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη δικογραφία αφορά σε κακουργηματική κατηγορία για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων παιδιών.

Ο 19χρονος και ο 16χρονος που έχουν κατηγορήσει τον πατέρα Αντώνιο ότι δεν έχουν πάρει τίποτα πίσω, παρά τα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα.

Ο πατέρας Αντώνιος περιμένει όπως διαρρέει το περιβάλλον του να δικαστεί για να λάμψει όπως επισημαίνεται η αλήθεια, με μια σειρά από στοιχεία και ευρήματα όπως αυτά να βρίσκονται στο μικροσκόπιο της μεγάλης έρευνας.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top