ΔΙΕΘΝΗ

Αυτοί είναι οι Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς που απελευθερώθηκαν - Δείτε φωτογραφία

Αυτοί είναι οι Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς που απελευθερώθηκαν - Δείτε φωτογραφία

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 14 Ισραηλινοί όμηροι και τρεις ξένοι παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας απελευθέρωσης ομήρων από την Χαμάς και της αποφυλάκισης Παλαιστινίων αξιωματούχων.

Από την πλευρά της η Χαμάς ανακοίνωσε πως παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό 13 Ισραηλινούς ομήρους, 3 Ταϊλανδούς και έναν Ρώσο. Αυτή η διαφορά στον αριθμό των Ισραηλινών ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς οφείλεται στο γεγονός πως ο άνδρας ρωσικής υπηκοότητας είναι Ισραηλινορώσος, οπότε η μία πλευρά τον υπολογίζει στους Ισραηλινούς ομήρους και η άλλη πλευρά στους ξένους πολίτες.

Μία όμηρος πάντως, η Έλμα Αβραάμ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ελικόπτερο καθώς η κατάστασή της ήταν σοβαρή, όπως ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε τους ομήρους που απελευθερώθηκαν:

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν τη 2η ημέρα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου:

Shoshan Haran, 67 ετών
Shiri Weiss, 53 ετών
Σάρον Αβιγκντόρι, 52 ετών
Adi Shoham, 38 ετών
Maya Regev, 21 ετών
Noga Weiss, 18 ετών
Noam Or, 17 ετών
Άλμα Ορ, 13 ετών
Hila Rotem, 13 ετών
Noam Avigdori, 12 ετών
Emily Hand, 9 ετών
Naveh Shoham, 8 ετών
Yahel Shoham, 3 ετών

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν την 1η ημέρα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου:

Hanna Katzir, 77 ετών
Margalit Mozes, 77 ετών
Yafa Ader, 85 ετών
Hannah Perry, 79 ετών
Adina Moshe, 72 ετών
Danielle Aloni, 44 ετών / Emilia Aloni, 9 ετών
Ruthi Monder, 78 ετών / Keren Monder, 54 ετών / Ohad Monder, 9 ετών
Aviv Asher, 2 ετών/ Raz Asher, 5 ετών / Doron Katz-Asher, 34 ετών

Πώς γίνεται η διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ένας κατάλογος με τα ονόματα όσων αναμένεται να απελευθερωθούν δίνεται στο Ισραήλ κάθε μέρα.

Μετά, ο στρατός στέλνει αξιωματικούς για να ειδοποιούν μέλη οικογενειών ομήρων αν τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα αφεθούν ελεύθεροι ή όχι.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι όμηροι παραλαμβάνονται «στην περιοχή των συνόρων» και από εκεί μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Χατζερίμ στο νότιο Ισραήλ.

Μόλις αφεθούν ελεύθεροι, τους υποδέχονται ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας και υποβάλλονται στις πρώτες ιατρικές εξετάσεις, ενώ τους δίνονται επίσης, τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

Από το Χατζερίμ, οι απελευθερωμένοι όμηροι μεταφέρονται σε νοσοκομεία, όπου επανενώνονται με μέλη της οικογένειάς τους. Οι ηλικιωμένες γυναίκες μεταφέρονται σε διαφορετικό νοσοκομείο από τα μικρά παιδιά.

Όλοι οι απελευθερωμένοι όμηροι παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο ημέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top