ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Αγωνία για την 4η απελευθέρωση ομήρων -Η Χαμάς χωρίζει παιδιά από μητέρες, σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις

Ισραήλ: Αγωνία για την 4η απελευθέρωση ομήρων -Η Χαμάς χωρίζει παιδιά από μητέρες, σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις

Η αγωνία κορυφώνεται καθώς η σημερινή, 4η απελευθέρωση ομήρων καθυστερεί, αφού η Χαμάς επιδιώκει να χωρίσει και πάλι τις μητέρες από τα παιδιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ.

Ένα από τα κύρια ζητήματα που καθυστερούν τις συνομιλίες για την απελευθέρωση της τέταρτης παρτίδας ισραηλινών ομήρων αργότερα σήμερα είναι ότι ο κατάλογος των ονομάτων που η Χαμάς δήλωσε ότι σκοπεύει να απελευθερώσει θα χωρίσει αρκετά παιδιά από τις μητέρες τους, δηλώνει Ισραηλινός αξιωματούχος στους Times of Israel.

Το Ισραήλ λέει ότι η εκεχειρία με τη Χαμάς απαγορεύει στην τρομοκρατική οργάνωση να χωρίζει μητέρες από τα παιδιά τους -κάτι που έχει ήδη κάνει μία φορά νωρίτερα στο πλαίσιο της προσωρινής εκεχειρίας.

Το Ισραήλ εξακολουθεί να είναι «συγκρατημένα αισιόδοξο» ότι η τέταρτη ομάδα ομήρων θα απελευθερωθεί σήμερα

Εν μέσω μιας διαφαινόμενης καθυστέρησης στην απελευθέρωση της τέταρτης ομάδας ομήρων λόγω της προσπάθειας, όπως λέει το Ισραήλ, της Χαμάς να παραβιάσει τη συμφωνία απελευθερώνοντας τα παιδιά χωρίς τις μητέρες τους, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος δηλώνει στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι η κρίση θα επιλυθεί.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο υπήρξε, πάλι, καθυστέρηση, καθώς η Χαμάς υποστήριζε ότι το Ισραήλ παραβίαζε όρους της συμφωνίας. Αργότερα, μετά την παρέμβαση Αιγύπτου-Κατάρ, το πρόβλημα επιλύθηκε και η απελευθέρωση προχώρησε, την ίδια ημέρα αλλά αργότερα.

Ισραήλ: Δεν έχει αποφασιστεί ποιοι όμηροι θα απελευθερωθούν σήμερα -Πού έχουν «κολλήσει» οι διαπραγματεύσεις
Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των επόμενων ομήρων συνεχίζονται, λέει το Ισραήλ, ενώ η διαδικασία οδεύει προς καθυστέρηση.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, το γραφείο του πρωθυπουργού ανέφερε: «Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τον κατάλογο των επόμενων ομήρων που θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο του σχεδίου απελευθέρωσης των απαχθέντων συνεχίζονται».

«Έχουμε επίγνωση του άγχους που υφίστανται οι οικογένειες και θα προσθέσουμε πληροφορίες όταν αυτό καταστεί δυνατό» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Ζητάμε να αποφεύγεται η διάδοση φημών και αναξιόπιστων πληροφοριών», καταλήγει.

Γιατί δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η λίστα των ομήρων που θα απελευθερώσει η Χαμάς τη Δευτέρα

Το Ισραήλ, η Χαμάς και οι ΗΠΑ, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, επεξεργάζονται επί του παρόντος τα εκκρεμή ζητήματα με τον τελευταίο κατάλογο των ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν τη Δευτέρα - την τελευταία ημέρα της τετραήμερης παύσης που συμφωνήθηκε από το Ισραήλ και τη Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων-, σύμφωνα με τρεις πηγές του CNN που έχουν ενημερωθεί για τις συζητήσεις.

Επίσης, πηγές δήλωσαν στο ABC News ότι υπάρχουν «προβλήματα» με την τρέχουσα λίστα για τη Δευτέρα.

Υπάρχουν πολλά τρέχοντα ζητήματα, αναφέρει το ρεπορτάζ, αλλά ένα από αυτά είναι ότι δεν υπάρχουν μητέρες στη λίστα της Δευτέρας, σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο.

Το Ισραήλ λέει ότι μέρος της συμφωνίας είναι ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε αιχμαλωσία μαζί με τις μητέρες τους θα πρέπει να απελευθερωθούν μαζί τους.

Η συμφωνία αυτή παραβιάστηκε ήδη όταν η Χαμάς απελευθέρωσε μια όμηρο χωρίς τη μητέρα της το Σάββατο, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Η ανταλλαγή κρατουμένων της Δευτέρας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ - ο τέταρτος γύρος εν μέσω τετραήμερης εκεχειρίας - αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 4 και 6 μ.μ.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top