Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα - «Εκφράζω την ενόχλησή μου» λέει ο πρωθυπουργός

Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα - «Εκφράζω την ενόχλησή μου» λέει ο πρωθυπουργός

Ξαφνική διπλωματική κρίση στις σχέσεις Ελλάδας - Βρετανίας φέρνει η απόφαση του Ρίσι Σούνακ να μην συναντηθεί την Τρίτη (28/11) με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντησή τους λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί.

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ.

Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.

Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Τη συμφωνία για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector χαιρετίζει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι προσδίδει νέα χρηματοδοτική και τεχνική ισχύ στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE