ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Στήριξη από το κράτος ζητά ο 28χρονος Προκόπης: Διαγνώστηκε με λευχαιμία και είναι πατέρας βρέφους 8 μηνών

Στήριξη από το κράτος ζητά ο 28χρονος Προκόπης: Διαγνώστηκε με λευχαιμία και είναι πατέρας βρέφους 8 μηνών

Τη στήριξη του κράτους ζητά ο 28χρονος Προκόπης Σεραφείμ από την Λεμεσό , πατέρας ενός βρέφους 8 μηνών, ο οποίος διαγνώστηκε στις 28 Ιουλίου 2022 με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και μόλις πρόσφατα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση στη Θεσσαλονίκη.

Ο 28χρονος μέσα από το ThemaOnline διηγείται την ιστορία του και εκφράζει το παράπονο του ότι από το Γενάρη 2023 είναι χωρίς εισοδήματα καθώς υπάρχει καθυστέρηση από το κράτος για τη σύνταξη ανικανότητας. Περιμένει στήριξη από το κράτος από το 2022.

Μόλις πριν από λίγες μέρες το Νοέμβριο ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε με δότρια την μητέρα του. Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα και το επόμενο που θα χρειαστεί να παραμείνει για παρακολούθηση στην Θεσσαλονίκη τα έξοδα διαμονής, φαγητού και αεροπορικά τα επωμίζεται ο ίδιος, όπως και τα έξοδα συνοδού της μητέρας του που ήταν η δότρια. Το κράτος εξήγησε ότι καλύπτει μόνο τα ενδονοσοκομειακά και τα φάρμακα. Όπως αναφέρει στο «ThemaOnline» μοναδικό εισόδημα της οικογένειας είναι αυτό της συζύγου του, το οποίο είναι ίσο με τον κατώτατο μισθό το οποίο ίσα που καλύπτει τις ανάγκες για τη μητέρα και το βρέφος. Η σύζυγος του Αθηνά παραμείνει στην Κύπρο για να φροντίσει τον 8 μηνών κοριτσάκι τους ενώ παράλληλα εργάζεται.

 

Η διαδρομή μέχρι την διάγνωση και μεταμόσχευση

Συμπτώματα όπως πόνοι στα κόκαλα είναι αυτό που οδήγησε τον 28χρονο Προκόπη στο νοσοκομείο , όπου μετά από επαναλαμβανόμενα περιστατικά και την δική του επιμονή για εξετάσεις διαγνώστηκε με λευχαιμία.

«Είχα τρία περιστατικά που πονούσα τα κόκαλα μου και πήγα νοσοκομείο 3 φορές μέσα σε 10 μέρες . Τις δυο πρώτες φορές μου έδωσαν παυσίπονα, διότι μου έκαναν εξετάσεις και ήταν όλα μια χαρά. Στην τρίτη φορά με έπιασε μεγάλος πόνος σε όλο το σώμα με αποτέλεσμα να μεταφερθώ με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Πάλι μου έκαναν εξετάσεις. Πάλι δεν έβρισκαν κάτι. Τους ενημέρωσα ότι δεν πρόκειται να φύγω από το νοσοκομείο αν δεν μου βρουν τι έχω. Εκείνη την τρίτη φορά είχα και πυρετούς, 40αρια και δεν έπεφταν. Μου έβαζαν φάρμακα αλλά δεν έφευγε ο πόνος και έτσι με ανέβασαν στον 4ο όροφο και μου έκαναν εξειδικευμένες αναλύσεις αίματος . Οι γιατροί είχαν υποψιαστεί τι μπορεί να είναι αλλά δεν μου το είχαν πει , μέχρι που βγήκε το πόρισμα από τις αναλύσεις και μου ανακοίνωσε ο γιατρός ότι πάσχω από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Μου είπε ότι δεν πρέπει να αγχώνομαι και ότι είναι θεραπεύσιμο και εξήγησε ότι πρέπει να ακολουθήσω κάποια σχήματα θεραπείας άμεσα».


Ο Προκόπης ξεκίνησε άμεσα τις θεραπείες με ελπίδα την μεταμόσχευση: «Ξεκίνησα τη θεραπεία άμεσα και στους έξι μήνες είχα φύγει στην Ελλάδα με προοπτική να γίνει η μεταμόσχευση στη Θεσσαλονίκη . Οι γιατροί στην Θεσσαλονίκη όμως είδαν από τα αποτελέσματα εξετάσεων ότι ο μυελός μου δεν είχε καθαρίσει, οπότε έπρεπε να επιστρέψω Κύπρο να κάνω ακόμα 4 σχήματα . Τελειώνοντας τη θεραπεία, ταξίδεψα ξανά στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε ότι ήταν καθαρός ο μυελός και μπήκα για μεταμόσχευση τώρα τον Νοέμβρη» .

Θα παραμείνει Θεσσαλονίκη 3-4 μήνες για παρακολούθηση - Κρίσιμες οι 100 πρώτες μέρες


Μετά την μεταμόσχευση, με δότρια την μητέρα του, ο Προκόπης θα παραμείνει στην Θεσσαλονίκη για παρακολούθηση, μακριά από τη σύζυγο και το παιδί του, καθώς οι πρώτες 100 μέρες θεωρούνται κρίσιμες.

Σύμφωνα με τον 28χρονο, μέχρι τώρα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει στέγη για δυο μήνες μέσω της Μητρόπολης, ωστόσο από Δεκέμβριο θα πρέπει να ψάξει για νέα στέγη, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο.

«Θα πρέπει να μείνω ακόμα τρεις μήνες Θεσσαλονίκη για να με παρακολουθούν γιατροί διότι οι 100 πρώτες μέρες είναι κρίσιμες. Θα πρέπει να βρω στέγη κάπου να μένω».

Εν συνεχεία ανέφερε πως το γεγονός ότι το μοναδικό εισόδημα της οικογένειας είναι της συζύγου του, δυσκολεύει την κατάσταση.

Από την άλλη νιώθει ευγνώμων για τον κόσμο που στήριξε τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε και κατάφερε να καλύψει κάποια από τα προηγούμενα έξοδα που είχε όπως τα αεροπορικά και την διατροφή του.

Από το Γενάρη χωρίς εισόδημα ... περιμένει ακόμα τη σύνταξη ανικανότητας

«Το Γενάρη ήταν η τελευταία φορά που είχα εισόδημα, καθώς είχαν λήξει οι 6 μήνες επιδόματος ασθενείας. Είχα κάνει αίτηση για σύνταξη ανικανότητας ωστόσο δεν έχει δοθεί διότι καθυστερούν αρκετά τις διαδικασίες. Αυτό που θα ήθελα , είναι να το δει διαφορετικά το κράτος», καθώς μοναδικό εισόδημα της οικογένειας είναι ο κατώτατος μισθός που λαμβάνει η σύζυγος του, και δεν αρκεί ούτε για να καλύψει τα έξοδα με το 8 μηνών παιδάκι τους, τόνισε ο 28χρονος στο ThemaOnline.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top