ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισήγηση για απαγόρευση του delivery εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων - «Μιλάμε για απώλεια ζωών»

Εισήγηση για απαγόρευση του delivery εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων - «Μιλάμε για απώλεια ζωών»

Μετά την έκδοση διατάγματος για διακοπή της διανομής φαγητού (delivery) εν μέσω καύσωνα που εφαρμόστηκε το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, την απαγόρευση της κυκλοφορίας των ντελιβεράδων με μοτοσικλέτες εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων ζητά η συντεχνία που εκπροσωπεί τους διανομείς φαγητού.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νεόφυτος Τιμινής, ανέφερε ότι ζητούν να εφαρμοστεί διάταγμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπως το διάταγμα που εκδόθηκε το καλοκαίρι λόγω του καύσωνα.

«Ο χειμώνας είναι πιο δύσκολος από το καλοκαίρι για το delivery διότι δεν είναι μόνο η χαμηλή ή η υψηλή θερμοκρασία αλλά και οι κρυφοί κίνδυνοι που υπάρχουν. Γνωρίζουμε ότι τα φυσικά φαινόμενα είναι μικρής διάρκειας με μεγάλη ένταση ,σύμφωνα με του ειδικούς, λόγω της κλιματικής αλλαγής επομένως υπάρχει μηδενική ορατότητα στο δρόμο. Άρα είναι πολύ δύσκολο να προσέξει στον δρόμο τόσο ο ντελιβεράς όσο και οι άλλοι οδηγοί. Επίσης δημιουργούνται και οι πλημμύρες όταν συσσωρεύεται πολύ νερό στο οδόστρωμα που είναι επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα. Δεν μιλάμε μόνο για ατυχήματα αλλά και σε απώλεια ζωών», σημείωσε.

Αναφορικά με την εισήγηση της Συντεχνίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων για απαγόρευση κυκλοφορίας ντελιβεράδων με μοτοσικλέτες εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων, ο κ. Τιμινής εξήγησε πως θα μπορούν να λειτουργούν εναλλακτικά οι εταιρείες ώστε να μην καταγραφεί απώλεια ανθρώπινων ζωών αλλά και ζημίων στα κέρδη τους.

«Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του αφού έχει την δυνατότητα και υπάρχει άτομο που εργάζεται παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Άρα πρέπει να δούμε τον αλγόριθμο από τον οποίο παίρνουν τις παραγγελίες οι ντελίβεράδες και τον οποίο διαχειριστές είναι οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι εταιρείες μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν ότι την στιγμή που έχει κακοκαιρία στη Λευκωσία να σταματήσουν να δέχονται παραγγελίες και να στέλνουν τις παραγγελίες στα συστήματα των εργαζομένων. Την ίδια ώρα για να μην πληγεί η πλατφόρμα, αν στη Λευκωσία έχει κακοκαιρία κα στην Πάφο ηλιοφάνεια να μπορεί να ανοίξει τον αλγόριθμο και να δέχεται παραγγελίες στην Πάφο», επεσήμαινε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τιμινής τόνισε ότι στόχος κάθε εταιρείας είναι να μην έχει θύματα τους εργαζομένους της άρα είναι εφικτό να βρεθεί η λύση με την έκδοση ενός νέου διατάγματος, το οποίο θα παρέχει ασφάλεια στους εργαζομένους.

«Η εισήγηση μας μπορεί να βοηθήσει και άλλα επαγγέλματα που εργάζονται έξω κατά την διάρκεια κακοκαιριών. Μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα επαγγέλματα», πρόσθεσε.

Καταληκτικά, ο κ. Τιμινής ανέφερε ότι η εισήγηση της Συντεχνίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα σταλεί σήμερα το πρωί (29/11) στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top