LIKE ONLINE

Κίνα: Μηχανικός έφτιαξε φονικό όπλο για να απαλλαχθεί από τα κουνούπια - Δείτε βίντεο

Κίνα: Μηχανικός έφτιαξε φονικό όπλο για να απαλλαχθεί από τα κουνούπια - Δείτε βίντεο

Αυτό το σύστημα αεράμυνας κατά των κουνουπιών αποτελεί απόδειξη της ανθρώπινης εφευρετικότητας και των ατελείωτων δυνατοτήτων που προκύπτουν από την επαναχρησιμοποίηση της τεχνολογίας

Σε μια καινοτόμο προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το αιώνιο πρόβλημα των κουνουπιών, ένας μηχανικός από τη Κίνα επινόησε ένα αντισυμβατικό αλλά αποτελεσματικό σύστημα προκειμένου να απαλλαχθεί από τα κουνούπια. Αυτή η τεχνολογία αιχμής, που συνδυάζει στοιχεία της αυτοκινητοβιομηχανίας και του στρατού, αποτελεί μια νέα προσέγγιση για την καταπολέμηση των παρασίτων.

Ο μηχανικός, του οποίου το υπόβαθρο στην αυτοκινητοβιομηχανία έπαιξε καθοριστικό ρόλο, τροποποίησε το σύστημα ραντάρ ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ώστε να ανιχνεύει την παρουσία κουνουπιών. Αυτό το ραντάρ, που συνήθως χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην πλοήγηση και την αποφυγή συγκρούσεων στα οχήματα, επαναπροσδιορίστηκε για να χρησιμεύσει ως σύστημα εντοπισμού υψηλής ακρίβειας για ιπτάμενα έντομα.

 
 

Για να συμπληρώσει τον μηχανισμό ανίχνευσης, ο μηχανικός εξόπλισε το σύστημα με έναν ισχυρό δείκτη λέιζερ. Αυτό το λέιζερ, μόλις ένα κουνούπι εντοπιστεί και «κλειδωθεί» από το ραντάρ, χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση του εντόμου. Η ακρίβεια αυτής της εγκατάστασης εξασφαλίζει ότι ο στόχος εντοπίζεται και αντιμετωπίζεται με ακρίβεια, ελαχιστοποιώντας τις παράπλευρες απώλειες στο περιβάλλον.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της εφεύρεσης είναι η μέθοδος συλλογής. Ο μηχανικός ανέπτυξε ένα ειδικό «σημείωμα θανάτου», ένα μοναδικό τετράδιο όπου συλλέγονται τα υπολείμματα των στοχευμένων κουνουπιών. Αυτό χρησιμεύει όχι μόνο ως μέσο απόρριψης αλλά και ως αρχείο της αποτελεσματικότητας του συστήματος, παρέχοντας απτές αποδείξεις για τον αριθμό των παρασίτων που αντιμετωπίστηκαν.

Η καινοτομία αυτή ξεχωρίζει για τη δημιουργική χρήση της υπάρχουσας τεχνολογίας σε ένα νέο πλαίσιο. Αξιοποιώντας την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ραντάρ αυτοκινήτων και συνδυάζοντάς τα με τη θανατηφόρα δράση ενός δείκτη λέιζερ, ο μηχανικός δημιούργησε μια λύση που είναι τεχνολογικά εξελιγμένη και αποτελεσματική.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Βίντεο-σοκ από την ομηρεία γυναικών από τη Χαμάς - «Αυτές είναι που μπορούν να μείνουν έγκυες»

Έμιλυ Γιολίτη: Μας έδειξε τον Χρύσανθο Τσουρούλλη να κάνει αλεξίπτωτο στα γενέθλια του

Θανατηφόρο με 29χρονο στη Λάρνακα: Τι κατέδειξε η νεκροτομή για τα αίτιαΑυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αποφάσισε τον διορισμό της κας Ευγενίας Χριστοδούλου και του κ. Γεώργιου Καρατζιά, αμφότεροι ορκωτοί λογιστές, με εκτενή πείρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις θέσεις των εκτελεστικών συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top