ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφάσεις του Υπουργικού για την Παιδεία - Η απάντηση Μιχαηλίδου για την παρεμπόδιση μετάβασης λειτουργών στο Ριζοκάρπασο

Αποφάσεις του Υπουργικού για την Παιδεία - Η απάντηση Μιχαηλίδου για την παρεμπόδιση μετάβασης λειτουργών στο Ριζοκάρπασο

Αποφάσεις για την Παιδεία έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή σύσκεψη (29/11).

Η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου ανακοίνωσε τις αποφάσεις που αφορούν την Παιδεία αναφέροντας ότι το Υπουργικό:

Ενέκρινε αποφάσεις που αφορούν οικογένειες με παιδιά που θέλουν να μεταγραφούν στην Κύπρο, μετά από μετεγκατάσταση τους στην χώρα μας και θέλουν να συνεχίσουν την φοίτηση τους σε σχολεία του νησιού.

«Ανοίγει το δρόμο για ανθρώπους που έρχονται εδώ να εργαστούν, να επενδύσουν και να εγκατασταθούν, Κύπριους και ξένους, και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι γιατί ανοίγει και το δρόμο για συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα και διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και άλλης στο τόπο μας».

Ενεκρινε την οικονομική στήριξη για σκοπούς λειτουργικών εξόδων φορέων της παροικιακής εκπαιδευσης, σχολείων του Η.Β.

Ενέκρινε επιχορήγηση του Ινστιτούτου Κυπριακών Διεπιστημονικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Münster.

Η Υπουργός απάντησε επιπρόσθετα σε ερώτηση που αφορούσε στο θέμα ότι κατοχικές αρχές εμποδίζουν επιθερωρητές και λειτουργούς του Υπουργείου να μεταβούν στα σχολεία στο Ριζοκάρπασο, αναφέροντας ότι «το χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών».

Είμαστε ενημερωμένοι εδώ και αρκετό καιρό για το θέμα αυτό, όντως παρεμποδίζεται η μετάβαση στα κατεχόμενα οποιουδήποτε λειτουργού, οποιουδήποτε έχει να κάνει με την αξιολόγηση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών εκεί και αυτό μας δημιουργεί αντιλαμβάνεστε προβλήματα, όπως έχω πει το διαχειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών αρμοδίως», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Μιχαηλίδου.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top