Έκοψαν ΕΕΕ από ηλικιωμένη με αναπηρία γιατί αυξήθηκε η σύνταξη χηρείας της κατά… 19 ευρώ
29.11.2023 - 12:14
Νόμιμη μεν απώλεια εσόδων δε η αποκοπή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από ηλικιωμένη με αναπηρία.
Όπως ανέφερε η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, επειδή αυξήθηκε η σύνταξη χηρείας αποκόπηκε αυτόματα το ΕΕΕ.
«Καθότι αυξήθηκε η σύνταξη για 19 ευρώ κόπηκε αυτόματα το ΕΕΕ και το επίδομα αναπηρίας με αποτέλεσμα το μηνιαίο εισόδημα στο τέλος της ημέρας να μειωθεί σημαντικά», υπέδειξε η Επίτροπος.
Τόνισε ότι θα πρέπει το επίδομα αναπηρίας να δίνεται ανεξάρτητα από άλλα επιδόματα και εισοδηματικά κριτήρια, κάτι που εξετάζει τώρα η Βουλή, και να μην καταργείται το ΕΕΕ αυτόματα αλλά να γίνεται εξατομικευμένη εξέταση για το κατά πόσο του έχει μειώσει το συνολικό εισόδημα.
Ο επικεφαλής του ΑΛΜΑ Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε μια εκτενή συνέντευξη στο «Τ» μιλά για όλους και για όλα. Λίγες μέρες μετά την εξαγγελία των πρώτων υποψηφίων βουλευτών, ο κ. Μιχαηλίδης αναλύει τις θέσεις του ΑΛΜΑ και σημειώνει ότι το κόμμα, δεν πρόκειται να γίνει μέρος του κατεστημένου.