Στο Ντουμπάι για την COP28 και επαφές ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Στο Ντουμπάι για την COP28 και επαφές ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Στο Ντουμπάι μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου θα συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, COP28.

Όπως έχει δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κατά τη Σύνοδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί στις ραγδαίες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Κύπρο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι μια περιοχή που θα πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναπτύξει τα βήματα υλοποίησης του περιφερειακού σχεδίου δράσης για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο της κυπριακής πρωτοβουλίας για την κλιματική αλλαγή που παρουσιάστηκε στο περιθώριο της περσινής Συνόδου COP27.

Στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, που αρχίζει σήμερα Πέμπτη και θα διαρκέσει ως τη 12η Δεκεμβρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σημείωσε ο Εκπρόσωπος, «αναμένεται συμμετοχή-ρεκόρ, που θα ξεπεράσει τους 70.000 αξιωματούχους και απεσταλμένους, σύμφωνα με την προεδρία των ΗΑΕ». Παρών αναμένεται να είναι και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Σεΐχη Ζαγέντ μπιν Σουλτάν αλ Ναχαγιάν στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη χώρα για την COP28, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), η Πρέσβης της Κύπρου στα ΗΑΕ, Μερόπη Χριστοφή.

Στη συνάντηση, είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να αναπτύξει τα επόμενα βήματα σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κύπρου για τη Μεσόγειο.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά το βράδυ της 2ας Δεκεμβρίου, θα συνοδεύουν στο Ντουμπάι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Πρέσβυς της Δημοκρατίας στα ΗΑΕ κα Μερόπη Χριστοφή, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE