ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας μας κατήγγειλε επειδή... δεν κάνει τη δουλειά του- Ο μικρός Άγγελος γίνεται «μπαλάκι» για τα συμφέροντά τους

Το Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας μας κατήγγειλε επειδή... δεν κάνει τη δουλειά του- Ο μικρός Άγγελος γίνεται «μπαλάκι» για τα συμφέροντά τους

Με μία άκρως προκλητική επιστολή προς την Ένωση Συντακτών Κύπρου, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, καταγγέλλουν το Themaonline, επειδή σε αντίθεση με τους ίδιους, κάνει σωστά τη δουλειά του.

Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας με τίτλο Κραυγή αγωνίας για τον μικρό Άγγελο- «Ήθελαν να δείχνει άρρωστος…αν δεν ήταν το κονδύλι από την Ευρώπη θα ήταν σπίτι του», οι Υπηρεσίες του κράτους μας κατηγορούν για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, την ίδια στιγμή που οι ίδιες δεν στέκονται δίπλα σ΄ένα παιδί!

Συγκεκριμένα μας αναφέρουν στην επιστολή: «Με αφορμή τα πιο πάνω άρθρα, θα θέλαμε να καταγγείλουμε την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων (όνομα, χώρος διαμονής και ατομικό οικογενειακό ιστορικό), που αφορούν παιδί, το οποίο βρίσκεται υπό την γονική μέριμνα του Διευθυντή Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και διαμένει σε ίδρυμα παιδικής προστασίας. Τέτοια δημοσιότητα καταπατεί σοβαρά τα δικαιώματα του και επομένως αντίκειται προς το συμφέρον του παιδιού, αφού το εκθέτει δημόσια, παραβιάζοντας την αξιοπρέπεια και την ιδιωτική του ζωή».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ THEMAONLINE

Αν είναι δυνατόν σε ένα κράτος δικαίου, οι καταγγελλόμενοι για παραλείψεις σε θέμα δημοσίου συμφέροντος, για την προστασία της ζωής, της διαβίωσης και ευημερίας ενός μωρού, να καταγγέλλουν την ιστοσελίδα μας για ένα ανήλικο, του οποίου κηδεμόνας είναι ο εκάστοτε Προέδρος της Δημοκρατίας. Για ένα θέμα που το ίδιο το κράτος, ανέδειξε ως μέγιστο πρόβλημα που αφορά σε ένα μωρό που έμεινε χωρίς γονείς και φροντίδα. Και αυτό διότι οι υπεύθυνοι του Γραφείου Ευημερίας παίζουν «πίνγκ πόνγκ» με ένα ανήλικο που το μόνο που ζητά είναι ένα σπίτι και αγάπη.  

Καλό θα ήταν η Υπουργός Υγείας και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, να κάνουν τη δουλειά τους και να αφήσουν στην άκρη καταγγελίες, επιστολές και οτιδήποτε άλλο προσπαθεί να φιμώσει την ελευθεροτυπία.

Δεν θα εκφοβισθούμε και δεν θα κάνουμε πίσω σε θέματα που αφορούν τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις κραυγαλέες περιπτώσεις απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Εκείνοι που μας κατηγορούν για καταπάτηση δικαιωμάτων του παιδιού και για παραβίαση της αξιοπρέπειας του, ας κοιταχτούν στον καθρέφτη.

Αντί λοιπόν, να τιμωρούν τη γυναίκα που θέλει να προστατέψει το παιδί και το Themaonline που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα, ας βρουν λύση ΑΜΕΣΑ.

Θυμίζουμε ότι ο  Άγγελος γεννήθηκε το 2014 μαζί με το δίδυμο αδερφάκι του και αφέθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο, αφού δεν μπορούσαν να τον μεγαλώσουν και η πολιτεία δεν τους στήριξε. Κάτι που διαπιστώνει και σε έκθεση της η Επίτροπος Δικαιωμάτων του παιδιού

Το 2016 είχε δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, η οποία, όμως, αποδείχθηκε ακατάλληλη για να τον φροντίσει, αφού υπέστη κακοποίηση και έτσι το παιδάκι εξακολουθούσε να διαμένει στο Νοσοκομείο.

Ο Άγγελος τόσα χρόνια μετά, έφτασε στην ηλικία των 9,5 ετών να μην έχει ακόμη ένα σπίτι, μια ζεστή αγκαλιά.

Το θέμα φέρνει ξανά στη δημοσιότητα η κυρία Χρύσω Σάββα, η γυναίκα που προσπαθεί εδώ και χρόνια να υιοθετήσει τον Άγγελο και να του προσφέρει όλα όσα έχει ανάγκη με κυριότερο την αγάπη και τη στοργή.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top