Πική: «Εποικοδομητική η συνάντηση για συμφωνία για χαμηλόμισθους δημοσίου»

Πική: «Εποικοδομητική η συνάντηση για συμφωνία για χαμηλόμισθους δημοσίου»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Υπουργείο Οικονομικών για οριστικοποίηση της συμφωνίας για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους κλίμακας Α2-Α5-Α7(ii) του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η κ. Πική ανέφερε ότι "έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, είπαν και οι δύο πλευρές τις θέσεις τους", προσθέτοντας ότι έγινε μια πρόταση από το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα σταλεί και επίσημα στις συντεχνίες και η διαβούλευση θα συνεχιστεί.

Από την πλευρά των εργαζομένων, στη συζήτηση συμμετείχαν ΠΑΣΥΔΥ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους, οι τρείς συνδικαλιστικές οργανώσεις ανέφεραν ότι το θέμα των χαμηλόμισθων υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχει τεθεί ως προτεραιότητά τους, προσθέτοντας πως προσδοκία αλλά και απαίτησή τους είναι να υπογραφεί η συμφωνία ώστε να ενσωματωθεί στους προωθούμενους Προϋπολογισμούς του 2024.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE