Ως εκ τούτου, ο αριθμός των απελευθερωθέντων ομήρων ανέρχεται σε οκτώ σήμερα, αφού νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθερες μια 21χρονη και μια 40χρονη. Πρόκειται για την Mia Schem, 21 ετών, που έχει και γαλλική υπηκοότητα και την Amit Susanna 40 ετών. Θα ακολουθήσει η απελευθέρωση 30 Παλαιστινίων.
Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 ισραηλινοί όμηροι – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.
Την ίδια στιγμή η φονική επίθεση της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ, με απολογισμό τρεις νεκρούς δυναμιτίζει την ήδη εύθραυστη εκεχειρία. Λίγες ώρες πριν δυο Παλαιστίνιοι, ηλικίας 8 και 14 ετών, είχαν χάσει τη ζωή τους στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης από επιδρομή του Ισραηλινού στρατού. Την ίδια ώρα, ο Νετανιάχου τονίζει πως θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι την επίτευξη των στόχων του, με τον Μπάιντεν να διαμηνύει ότι δεν θέλει νέους αιματηρούς βομβαρδισμούς.
Πηγές: Reuters, AFP