ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργικό: Ενέκρινε δημιουργία 604 πρόσθετων μόνιμων οργανικών θέσεων στην εκπαίδευση

Υπουργικό: Ενέκρινε δημιουργία 604 πρόσθετων μόνιμων οργανικών θέσεων στην εκπαίδευση

Την εισήγηση για τη δημιουργία 604 συνολικά πρόσθετων μόνιμων οργανικών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες/διευθύνσεις εκπαίδευσης, ενέκρινε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέρει, σε σημερινή του ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή δεν επιφέρει σοβαρή επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, αφού η πρόσθετη συνολική ετήσια δαπάνη δεν ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σημειώνει ότι η αυξανόμενη εργοδότηση έκτακτων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες κατά τα τελευταία χρόνια, σε ποσοστό που αγγίζει το 20% του συνόλου των εκπαιδευτικών λειτουργών που είναι τοποθετημένοι στα δημόσια σχολεία, επηρεάζει αρνητικά την ομαλή υλοποίηση των εκπαιδευτικών πολιτικών, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο αναφέρει ότι η μη διασφάλιση της μονιμότητας του εκπαιδευτικού προσωπικού, παρεμποδίζει την ομαλή υλοποίηση των εκπαιδευτικών πολιτικών σε επίπεδο σχολικών μονάδων, η εργοδότηση τόσο μεγάλου αριθμού έκτακτων εκπαιδευτικών προκαλεί δυσκολίες στην έγκαιρη στελέχωση των σχολείων, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος, ενώ τα παιδιά, σε πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζουν τους εκπαιδευτικούς τους πριν από τον Οκτώβριο.

Επίσης, η απουσία αξιολόγησης των έκτακτων εκπαιδευτικών επιφέρει προφανείς αρνητικές επιπτώσεις στη διαδικασία της μάθησης και στην ποιότητα της διδασκαλίας, οι συνεχείς μετακινήσεις των έκτακτων εκπαιδευτικών και η μη μόνιμη εργοδότησή τους, προκαλούν αισθήματα ανασφάλειας στα παιδιά και εργασιακό άγχος στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, σημειώνεται.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω, το Υπουργείο αποφάσισε και εισηγήθηκε προς το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο και ενέκρινε την εισήγηση, τη δημιουργία 604 συνολικά πρόσθετων μόνιμων οργανικών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες/διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου προηγήθηκαν πολύμηνη διαβούλευση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και λεπτομερής μελέτη του θέματος από το ΥΠΑΝ, αναφέρεται.

Η απόφαση αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου δεν επιφέρει σοβαρή επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, αφού η πρόσθετη συνολική ετήσια δαπάνη δεν ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ και εναρμονίζεται με τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται στις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το ποσοστό των έκτακτων εκπαιδευτικών είναι πολύ χαμηλότερο, σημειώνεται.

Ακόμη το Υπουργείο αναφέρει πως με την απόφαση επιτυγχάνεται διόρθωση των όποιων στρεβλώσεων προκύπτουν στη νομοθεσία του νέου συστήματος διορισμών (κατάλογοι διορισίμων), λόγω του μεγάλου αριθμού έκτακτων/αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσόΑνησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top