ΔΙΕΘΝΗ

Η Μοσάντ αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις στο Κατάρ για μία νέα εκεχειρία

Η Μοσάντ αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις στο Κατάρ για μία νέα εκεχειρία

Η Μοσάντ αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις στο Κατάρ για μία νέα εκεχειρία.

Τερματίστηκαν χωρίς επιτυχία οι επαφές που βρίσκονταν σε εξέλιξη μεταξύ της Μοσάντ, της CIA, των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου και των Καταρινών διαπραγματευτών, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το απόγευμα του Σαββάτου η αντιπροσωπεία των στελεχών της Μοσάντ που βρισκόταν το τελευταίο εξαήμερο στην Ντόχα, κατόπιν σχετικής εντολής που έδωσε ο ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, και ο επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, Ντέντι Μπαρνέα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πρωθυπουργικό Γραφείο στην Ιερουσαλήμ. Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε ότι η ισραηλινή αντιπροσωπεία αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ντόχα.

Η σχετική επίσημη ανακοίνωση του ιδιαίτερου γραφείου του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, αιτιολογώντας την απόφαση, διευκρινίζει ότι «η αποτυχία της διαπραγμάτευσης οφείλεται στην άρνηση της Χαμάς να τηρήσει τις δεσμεύσεις της που απέρρεαν από τη συμφωνία εκεχειρίας, μεταξύ των οποίων ήταν και η απελευθέρωση όλων ανεξαιρέτως των παιδιών και των γυναικών που βρίσκονται υπό αιχμαλωσία στη Γάζα».

Όπως μεταδίδει η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες κρατικές πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας, η ισραηλινή πλευρά ανέμενε μέχρι σήμερα τις απογευματινές ώρες να διαπιστώσει εάν η Χαμάς προτίθεται να συνεχίσει την διαπραγμάτευση προκειμένου να συναφθεί μία νέα συμφωνία εκεχειρίας που θα περιλαμβάνει απελευθέρωση αιχμαλώτων, σε συνδυασμό με αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων. Ωστόσο, όταν διαπιστώθηκε ότι η Χαμάς δεν ανταποκρίνεται θετικά, δόθηκε η εντολή να μεταβεί αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Καταρινής πρωτεύουσας, και αφού είχε παραμείνει εκεί επί μιάμιση ώρα από την προσγείωσή του, εν τέλει τα στελέχη της Μοσάντ, που διεξήγαγαν σχετικές επαφές καθ’όλη τη διάρκεια των έξι προηγουμένων ημερών, επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο και επέστρεψαν στο Ισραήλ.

Χθες βράδυ τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, τόσο ο στρατός όσο και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν διαμηνύσει στην Χαμάς ότι «υπάρχει ακόμα ένα παράθυρο ευκαιρίας για μία νέα συμφωνία εκεχειρίας, το οποίο όμως δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τέσσερις ημέρες», διευκρινίζοντας ότι «μετά την πάροδο των τεσσάρων επόμενων εικοσιτετραώρων, οι χερσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας θα περάσουν στο επόμενο στάδιο, το οποίο δεν θα είναι δυνατόν να διακοπεί».

Επισημαίνεται ότι η αποψινή επίσημη ανακοίνωση από το Ισραηλινό Πρωθυπουργικό Γραφείο δημοσιοποιήθηκε μετά την λήξη της αργίας του Εβραϊκού Σαββάτου και αφού το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε την πληροφορία αποχώρησης των στελεχών της Μοσάντ από τις διαπραγματεύσεις στο Κατάρ.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top