Φιλιππίνες: Βομβιστική επίθεση σε πανεπιστήμιο - Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 9 τραυματίες

Φιλιππίνες: Βομβιστική επίθεση σε πανεπιστήμιο - Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 9 τραυματίες

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης που εκδηλώθηκε σήμερα στο πανεπιστήμιο του Μιντανάο, στην πόλη Μαράουι των Φιλιππίνων.

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε γύρω στις 07:30 (τοπική ώρα, 01:30 ώρα Ελλάδος) το γυμναστήριο όπου είχαν συγκεντρωθεί καθολικοί φοιτητές και εκπαιδευτικοί για την κυριακάτικη λειτουργία, μετέδωσαν το δίκτυο GMA και ο ραδιοφωνικός σταθμός DZBB.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Λάνα ντελ Σουρ, ο Μαμιντάλ Αντιόνγκ ο νεότερος, καταδίκασε τη «βομβιστική επίθεση» στο πανεπιστήμιο του Μιντανάο «κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας». Απευθυνόμενος «στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν την παράλογη πράξη βίας και τρομοκρατίας», ο κυβερνήτης απηύθυνε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και δεσμεύτηκε πως θα φροντίσει ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του πανεπιστημίου στο Facebook, εκφράζεται «βαθύτατη θλίψη και αποτροπιασμός για την πράξη βίας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια θρησκευτικής συγκέντρωσης» και ανακοινώνεται ότι αναστέλλονται τα μαθήματα μέχρι νεοτέρας.

Ο αστυνομικός διευθυντής Άλαν Νομπλέζα είπε σε δημοσιογράφους πως οι υποψίες στρέφονται σε τζιχαντιστές που έχουν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και το 2017 πολιορκούσαν επί πέντε μήνες την πόλη Μαράουι.

Χθες Σάββατο, ο στρατός των Φιλιππίνων είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε 11 τζιχαντιστές – μεταξύ των οποίων στελέχη της οργάνωσης Ντάουλα Ισλαμίγια που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος – σε επιχείρηση που διεξήγαγε την προηγούμενη ημέρα στην επαρχία Μαγκουιντανάο ντελ Σουρ.

Με πληροφορίες από GMA, protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE