ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Κουλλά προς Υπ.Ενέργειας: «Οι Υπουργοί να μην αυτό-υποβιβάζονται σε επενδυτικούς συμβούλους»

Πυρά Κουλλά προς Υπ.Ενέργειας: «Οι Υπουργοί να μην αυτό-υποβιβάζονται σε επενδυτικούς συμβούλους»

Την δική του απάντηση στον Υπουργό Ενέργειας δίνει ο Βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, όσον αφορά 

Εδω και λίγες μέρες ξεκίνησε μια αντιπαράθεση όσον αφορά τους ρύπους και το ποσό που θα πληρώσει η ΑΗΚ.

Την Παρασκευή 1/12 ο Ονούφριος Κουλά μίλησε για ατεκμηρίωτες δηλώσεις του Υπ.Ενέργειας Γιώργου Παπαναστασίου, περί δήθεν καταβολής μισού δισεκατομμυρίου ευρώ για πληρωμές ρύπων από την ΑΗΚ το 2024, αλλά και για αυθαίρετο παραφούσκωμα που αγγίζει το 70% στις εκτιμήσεις Παπαναστασίου για το τελικό κόστος.

Υπενθυμίζεται οτι ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, ανέφερε ότι «η οποιαδήποτε πρόβλεψη για το κόστος ρύπων είναι μέσα από παραδοχή και η παραδοχή της ΑΗΚ και του ΔΗΣΥ είναι ότι το κόστος των ρύπων θα παραμείνει το σημερινό. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην είναι το κόστος της μονάδας των ρύπων αυτό που είναι σήμερα. Αν είναι ελαφρώς παραπάνω, τότε θα πηγαίνει και το συνολικό κόστος παραπάνω. Για αυτό και η συγκέντρωση μας πρέπει να είναι στη μείωση των ρύπων, όχι το πόσο θα κοστίσουν οι ρύποι».

Από την πλευρά του ο κ.Κουλλά επιστρέφει με νέα γραπτή δήλωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση

 

Για να ισχύσει η «πρόβλεψη» του Υπουργού ότι η ΑΗΚ θα καταβάλει €500εκ., για ρύπους το 2024 θα πρέπει η τιμή των ρύπων στο ειδικό Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο να εκτοξευθεί από €85 σε €161 ανά εκπεμπόμενο τόνο. Αν μάλιστα καταφέρουμε να μειώσουμε τους ρύπους κατά 10%, που θα είναι μια μεγάλη επιτυχία, τότε η μέση τιμή στο χρηματιστήριο θα πρέπει να ανεβεί στα €179!!!

Θα αναμέναμε οι Υπουργοί να μην αυτό-υποβιβάζονται σε επενδυτικούς συμβούλους. Η τιμή ασφαλώς μπορεί να πάει πάνω αλλά και ίσως να μειωθεί. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει κάτι τέτοιο εκ των προτέρων για καμία «μετοχή» σε χρηματιστήριο.

Επειδή ακριβώς είμαστε σοβαρό κόμμα δεν αναμασήσαμε τη δήλωση εντυπωσιασμού του Υπουργού. Μιλώντας με όσους τεχνοκράτες μπορούσαν να έχουν άποψη επί του θέματος, ουδείς γνωρίζει που βασίζει ο Υπουργός μια τέτοια εξωφρενική πρόβλεψη.

Όταν κάποιος Υπουργός επιθυμεί να πει κάτι για να γίνει πρώτη είδηση πρέπει να είναι έτοιμος να τεκμηριώσει αυτό που λέει. Με λύπη διαπιστώνουμε πως η απάντηση του Υπουργού στον ΔΗΣΥ απλά επιβεβαιώνει πως η εκτίμησή του είναι εντελώς αυθαίρετη και έγινε για σκοπούς εντυπωσιασμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη στην Έγκωμη: Επιβεβαιώθηκαν οι παράνομες μετατροπές στα διαμερίσματα - Οι άδειες που είχε τελικά το υποστατικό

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έτσι θα βαθμολογούνται – Τα ιεραρχικά επίπεδα και τα κριτήρια αξιολόγησης

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Συγκλονίζει ο Αντρέας που έχασε το χέρι του από αιγυπτιακή χειροβομβίδα - «Έβγαλαν αναξιόπιστους 10+ μάρτυρες, σας θυμάμαι όλους έναν έναν»

Λώρης Λοϊζίδης: Η τρυφερή φωτογραφία που ανάρτησε με τις κορούλες του - «7 χρόνια ευλογία»

Πέρετζ-Ντε Λούκας: Το πάνε σε πολιτικά δικαστήρια…Η εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Η εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Μια εικόνα με πολλά μηνύματα για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη δίνει η πρώτη δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ η οποία καταγράφει στην ουσία την απογοήτευση που εκφράζουν οι πολίτες από την παρούσα κυβέρνηση σε ποσοστό 52%.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top