ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης για φωτιά σε λεωφορείο: «Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης για φωτιά σε λεωφορείο: «Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

Για μια ακόμη φορά από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, αναφέρει, σε ανακοίνωση της σε σχέση με φωτιά σε σχολικό λεωφορείο, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Αυτή τη φορά» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνοντας πως δεν είναι το πρώτο περιστατικό πυρκαγιάς σε εν κινήσει λεωφορείο, αλλά το τέταρτο. «Και τις τρεις προηγούμενες φορές, πέραν κάποιων ανακοινώσεων από τους υπεύθυνους της τήρησης της νομοθεσίας (υπουργείο, κυβερνητικά τμήματα, υπηρεσιακούς) τίποτα δεν έχει γίνει», προστίθεται.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία αναφέρει ακόμη ότι ζητά από το Υπουργείο Μεταφορών και την πολιτεία την «άμεση ακινητοποίηση» όλων των λεωφορείων που δεν διαθέτουν αυτόματο μηχανισμό πυρόσβεσης στη μηχανή. «Δυστυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος, όμως αυτά τα λεωφορεία αποτελούν κινητές βόμβες και πρέπει να ακινητοποιηθούν χθες», προσθέτει.

Ζητά από τις εταιρείες να τοποθετήσουν άμεσα τον μηχανισμό πυρόσβεσης «ανεξάρτητα από το κόστος» και θυμίζει στους εμπλεκόμενους ότι οι διαδρομές των λεωφορείων δεν θα ήταν βιώσιμες χωρίς τις σχολικές διαδρομές.

Επίσης ζητά τη διενέργεια αυστηρού ελέγχου, κάτω από αυστηρή επιτήρηση των κρατικών Υπηρεσιών, σε όλα τα υπόλοιπα λεωφορεία για να διαπιστωθεί αν τα υφιστάμενα συστήματα πυρόσβεσης όντως υπάρχουν και είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας και βάση των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπως ορίζει η νομοθεσία.

«Ο έλεγχος αυτός πρέπει να διενεργείται σε όλα τα λεωφορεία σε τακτικά χρονικά διαστήματα», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς Παιδείας και Μεταφορών και τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπως λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών κατά τη μεταφορά τους με λεωφορείο και την τήρηση των νόμων και τον κανονισμών.

Καταληκτικά, αναφέρει ότι «η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη» και γι’ αυτήν «θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αύξηση στην απασχόληση Κυβέρνησης: Πού αποδίδεται; - Η αλλαγή και η σύγκριση με προηγούμενο μήνα

Λίστες αναμονής: «Δούλεψε» ο διαχωρισμός παραπεμπτικών; - Ο απολογισμός του πρώτου μήνα και οι «προτιμήσεις» των ασθενών

Ληστές επιτέθηκαν σε γυναίκα μέρα μεσημέρι στη Λεμεσό – Επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και έκλεψαν τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό

Συγκλονιστική μαρτυρία μάνας θύματος στα Τέμπη - «Το παιδί μου κάηκε ζωντανό στους 1400 βαθμούς»

Βουλή: Αποφάσισε την επέκταση της μείωσης στο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα - Μέχρι πότεΑποτρόπαιο περιστατικό: Μαθητής δέχθηκε άσεμνη επίθεση από συμμαθητή του στη Λευκωσία - Αποβλήθηκε από το σχολείο

Αποτρόπαιο περιστατικό: Μαθητής δέχθηκε άσεμνη επίθεση από συμμαθητή του στη Λευκωσία - Αποβλήθηκε από το σχολείο

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε γυμνάσιο της Λευκωσίας, μεταξύ δύο ανήλικων μαθητών, όταν ο ένας επιτέθηκε στον άλλον με άσεμνο και χυδαίο τρόπο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top